Marko Pomerants sai siseministriks

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Toomas Huik/Postimees

Peaminister Andrus Ansip esitas kolmapäeval president Toomas Hendrik Ilvesele ettepaneku nimetada siseministriks Marko Pomerants, kes on olnud varem sotsiaalminister. Rahandusministriks saab reformierakondlane Jürgen Ligi.


Rakveres elav Marko Pomerants ütles Virumaa Teatajale, et on vestelnud sel teemal presidendiga ning annab neljapäeval ministriks astumiseks vande.

"Kogemus on valitsuses üsna keerulisel ametikohal olemas, üleeelmisest elust maavanemana on ka valdkonna ülevaade olemas, samuti pean ennast õppimisvõimeliseks inimeseks, oskan kuulata teiste arvamusi," kirjeldas Pomerants valmisolekut uueks ametiks.

Virumaalt riigikokku valitud endine Lääne-Viru maavanem Marko Pomerants ütles IRLi eestseisuses, et peab valitsuse liikmena esmatähtsaks valitsuskoostööd, mis tagab riigieelarve tasakaalu ja töökohtade säilimise ning uute tekke.

Virumaa Teataja küsimusele, kui pikaks ajaks ta oma ministrikohta ennustab, vastas Pomerants: "Maksimumi tean, see on 2011. aasta märts, aga miinimumi ei tea. Mina lähen maksimumi nimel tööle ja hakkan sisulise poolega esmaspäeva pihta. Nagu mu tubli eelkäija on öelnud, töötan palehigis seni, kuni pea¬minister läheb paberitega Toompeale või minister tagasi kutsutakse."

Pomerantsi asemel saaks riigikokku Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami, kes saabus täna Slovakkiast, kus ta viibib Eesti omavalitsuste esindajana.

"Ei oska praegu selle kohta midagi kindlat öelda, loomulikult olen asjadega kursis, kuid erilist indu parlamenti minna ei ole," lausus Juhkami.

Kui Juhkami läheks siiski riigikogusse, peab Rakvere linnavolikogu saama uue esimehe, mis koalitsiooni kokkuleppe järgi tuleb Isamaliidust.

2007. aasta riigikogu valimistel kogus Pomerants Lääne-Virumaal 3156 ja Juhkami 574 häält.

Loe artikli täielikku versiooni neljapäevasest Virumaa Teataja paberväljaandest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles