Uikala prügila ülekoormust ei pelga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juulist alates tohivad Eestis jäätmeid vastu võtta vaid viis nõuetele vastavat prügilat.

Põhjarannik

kirjutab, et Ida-Virumaal asuv Uikala prügilat uus olukord üle ei koorma - pigem tuntakse heameelt, et Lääne-Virumaalt mingi osa jäätmeid siia hakatakse tooma.


Jäätmekäitlejate liidu juhatuse esimehe Aivar Lõhmuse sõnul paneb muretsema, et vaid mõni nädal enne viimaste nõuetele mittevastavate prügilate sulgemist puudub selge ülevaade, millised omavalitsused, kuhu ja millistes mahtudes plaanivad jäätmeid edaspidi viima hakata.

Uikalasse on tema sõnul juulikuust lisandumas üksnes osa Lääne-Virumaa prügist. Kui suur osa ja millistest omavalitsustest, pole veel teada.

On olemas oht, et viis alles jäävat prügilat ei suuda kogu väljastpoolt oma teeninduspiirkonda tulevat prügi vastu võtta, kuid see on peamiselt seotud Kagu-Eestiga.

Uikalasse on juulikuust lisandumas üksnes osa Lääne-Virumaa prügist. "Sealseid omavalitsusi esindav MTÜ Lääne-Viru Jäätmekeskus teavitas meid, et prügi hakkab tulema, aga koguseid ei oska nad muidugi ennustada," märkis Uikala prügila tegevjuht Ervin Metsatalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles