Kiri: Kõigil lastel ja ka täiskasvanutel on õigus olla õnnelik

, eralasteaia Kaur juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitsepäev Rakvere linnas.
Lastekaitsepäev Rakvere linnas. Foto: Rakvere linnavalitsus

1. juunil, päikselisel esmaspäeval, kogunesid Rakvere linna lapsed kirikuparki lastekaitse päeva tähistama.


Täname Rakvere linnavalitsust võimaluse eest üritus korral­dada, kirikuõpetaja Tauno Toom­puud, kes meid lahkelt oma õue­le lubas, toredaid linna lasteaeda­de ja algkoolide lapsi, kes meie üri­tusel osalesid, ja hakkajaid lap­sevanemaid, kes abistasid.

Lihtsuses peitub võlu, arvasid korraldajad ja püüdsid tegevusi planeerida meie lasteaiale omaselt - looduslähedaselt.

Osalejaid tervitas Rakvere lin­napea. Laste õigused lugesid ette Pöialpoiste rühma lapsed. Pä­rast kontserti ja ühislaulmist suunas päevajuht Taks lapsed töö­tubadesse ja spordivõistlustele.

Eragümnaasiumi hundud rääkisid, kes nad on ja millega tegelevad. Hundud õpetasid loo­duses ellujäämise oskusi ja ühe Hiina lastemängu. Kohvikus Õnneseen oli lisaks muffinite maitsmisele võimalus janu kustutada morsi või allikaveega. Maksevahendiks oli naeratus ja tänukum­mardus.


Suurt huvi pakkus osalejatele võimalus lillenurgas pärgi punuda või lillekimpe valmistada.Õnnenurgas puhuti seebimulle, pandi pähe parukad ja iga osale­ja võis peeglilt saada vastuse küsimusele, kes on maailmas õnnelik.

Põnev oli puude all maalida puu­laastudele oma meeleolu, portreed või looduspilti. Käbidest valmisid siilikesed. Spordialal prooviti kätt täpsusvisetes, naljapükstes võidujooksus ja jalgpallis.

Vahepalaks koguneti eragümnaasiumi tantsutüdrukute esinemist vaatama. Suurt elevust tekitas Lombi Maraton. Iga osaleja sai auhinnaks magusa šokolaadimedali.

Kõige suurem tänu aga päeva korraldajatele - eralasteaia Kaur töötajatele. Ürituse ettevalmistamisel osalesid kõik rühmad. Hea oli tunda, et kõik tegutsesid rõõmuga ja olid päeva lõppedes õnnelikud. Lapsed on nii õnnelikud, kui õnnelikud on nende õpetajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles