Juhtkiri: Rakvere kutsub

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika tänava laat.
Pika tänava laat. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna algavad Rakvere linna päevad, mis on omamoodi linna visiitkaart. Ja kuigi tänavu ei toimu nende raames ühtegi suurüritust, nagu oli mullu näiteks punk laulupidu, annavad need ometi põhjuse oma kodust välja tulla ning vaadata-kuulata pakutavat.


Tänavu on võimalik näha, mida meie oma inimesed teha oskavad: üles astuvad noortebändid, on kooliteatrite õhtu, kuulata saab promenaadikontserti, näha nii professionaalset teatrit kui amatööre, vaadata koha­likku kunsti.



Kindlasti tasub tulla Pika tänava laadale, millega võiks nii mõnegi linlase meelest ideaalis sarnaneda Pika tänava pidev suvine toimimine. Ja hea on tõdeda, et sellel tänaval asuvaid majugi on iga aastaga üha rohkem korda tehtud.



Küllap on Rakvere linna päevad just see aeg aastas, mil tasuks endale külalisi kutsuda: olgu siis sugulasi-sõpru mõnest teisest maakonnast või suisa võõrsilt - on huvitav neil ja ka meil võõrustajatena.



Rakverel on mitu nägu. Siin on palju rohelust ja rohkelt kaubanduspindu. Siin jagub armsaid elurajoone ning veel mitte väga korras piirkondi. On uusi modernseid ehitisi ja vanu muinsususkaitse all maju. On oma linnus ja keskväljak.



Küllap teeb Rakverest Rakvere suures osas aga paks kultuurikiht. Ise kohapeal elades jääb see võib-olla märkamata. On ju samasuguse suurusega väikelinnu maailmas kümneid tuhandeid, kuid vähestes on oma kutseline teater statsionaarse teatrimajaga.

Igal juhul ärgem laskem häirida end sombusest ilmast, ehk nagu ütles raamatukogurahvas: "Ootamatult tabas masu ehk majandussurutis koos visu ehk vihmasurutisega. Selle tõttu ei suutnud me tänavusele raamatulaadale hankida päikeselist ja kuiva ilma."


Aga katki pole midagi, raamatuid saab osta katuse alt, ning kui kodust välja tulles võtta kaasa vihmavari ja -keep, panna vastavalt ilmale riidesse, on jalutuskäigud nii üksi, pere kui sõpradega kogu linnas täiesti nauditavad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles