Noored kipuvad vabal ajal pahandust tegema

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupüss.
Õhupüss. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei hinnangul hakkasid noored eelolevat suvevaheaega nautima juba maikuus ja pahatihti mitte kõige paremal moel.


Rakvere politseiosakonna juhtivkonstaabel Sirje Eirand rääkis, et korravalvurid on saanud inimestelt mitu avaldust, kus kurdetakse võõrastes hoovides hulkuvate noorte üle. Lisaks kolamisele pidid lapsed loopima kividega puruks aknaklaase.

Mai lõpus ehitas noortekamp Rakveres Kungla tänavas ühe puukuuri äärde onni. Kui kuuriomanik tuli neid ära ajama, külvasid lapsed ta inetute sõnadega üle.

Onnis tehti lõket. Ühel päeval aga jäeti tuli korralikult kustutamata ja puukuuri sein süttis. Õnneks märkas põlengut naaber ja jõudis veel õigel ajal kutsuda päästeteenistuse. Põlengus sai kannatada kuuri sein, küttepuud jäid alles.

3. juunil lasid kaks äsja kolmanda klassi lõpetanud poissi Rakveres Side tänavas viienda korruse rõdult mööduvaid inimesi laste õhupüssiga.

Üheks sihtmärgiks osutus politseitöötaja. Poiste lastud plastmassist kuul vihises politseitöötaja ja kuueaastase lapse vahelt läbi.

Mundrikandja jäi maja nurga taha jälgima, kust lastakse, ja avastaski kaks noorsandi viienda korruse rõdul end kummalisel kombel lõbustamas.


Noorsoopolitseinik Sirje Eirand tuletab lastevanematele meelde, et nad tunneksid huvi, millega nende järeltulijad oma suvevaheaega sisustavad, mitte ei laseks neil teha kõike, mis pähe tuleb.

Samuti on lastega suhtlemine vajalik, kui on juba mingi pahandus juhtunud.


Eirandi sõnul peab laps teadma, et vanema poole saab alati pöörduda ja vanem aitab alati tekkinud probleeme lahendada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles