Töötud ei riski ettevõtlusega alustada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Ehkki ettevõtluse alustamise stardiraha suurus on hüppeliselt tõusnud, ulatudes 70 000 kroonini, riskivad majanduslanguse tingimustes vähesed Ida-Viru töötud oma firma püsti panna.


Ajaleht

Põhjarannik

kirjutab, et Ida-Virumaal on sel aastal saanud ettevõtluse alustamise toetust ainult kaks inimest: üks hakkas tegelema õmblustööga ja teine mööblidetailide valmistamisega. Eelmisel aastal jagati stardikapitali 26 idavirulasele.



Neli taotlust on praegu menetluses ja toetuse saamise otsustab lähiajal komisjon Tallinnas, ütles töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhtumikorraldaja Eha Tobreluts.



Sel kevadel lõpetas ettevõtluskoolituse kaks gruppi, kokku 25 inimest.



Põhjusi, miks stardikapitali neist ainult neli taotlevad, on Tobrelutsi hinnangul mitu. "Nõudmised äriplaanile on ikkagi suured. Paljud said koolituse käigus aru, et see vist nii lihtne ei ole, ja mõtlevad veel."



Paljusid heidutab nõue olla esimesel tegutsemisaastal FIE. "FIE-l tõusis sellest aastast sotsiaalmaks, mis on kvartalis üle 4000 krooni. Võib-olla otsustab töötukassa nõukogu, et lubatakse ka teisi vorme, kas osaühingut või MTÜd, sel juhul ehk mitmed taotleksid."


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles