Kardetud keelekümblus avas uusi võimalusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Suur

"Nutsime kodus, ütlesime emale, et ei suuda ja kõik. Ema rääkis, et saate hakkama, ainult aega läheb," kirjeldas üks neiu viie aasta tagust aega, kui õppima tuli hakata eesti keeles.


Nüüd meenutavad Tapa vene gümnaasiumi XI klassi õpilased Tatjana Purovets ja Jekaterina Koval seda aega naerdes ja kinnitasid ajakirjanikule korduvalt, et tegu oli õige otsusega.

"Alguses oli meil väga raske. Kui oli kolm ainet eesti keeles VI klassis, siis oli raske. Me ei saanud aru midagi. Õpetajad olid toredad ja ütlesid: "Kui te ei saa aru, siis on olemas sõnaraamatud ja me proovime selgitada nii, et te saate aru"," kõneles Tatjana.


Eelmisel õppeaastal gümnaasiumiastme alguses ütlesid neiud aga juba koos oma klassikaaslastega, et tahavad gümnaasiumis õppida eesti keeles, kuigi kümblus näeks ette märksa suuremat hulka venekeelseid aineid. Vene keeles õpivad neiud ainult bioloogiat, kuid tunnistavad, et seda on keeruline vene keeles õppida.

Loe artiklit reedesest Virumaa Teataja paberväljaandest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles