Uhtna kooli lastel ja külalistel oli seiklusrikas nädal

, Uhtna põhikooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Reede, 22. mai õhtupoolikul valitses Uhtna kooliõues tavapärase vaikuse asemel ootusärev sagin, sest saabusid 18 õpetajat ja 16 õpilast, kelle koduks Poola, Rumeenia, Hispaania ja Inglismaa.


Projekti "Ettevõtlus Euroopas - tegevus täis seiklusi" koordinaator Ken Roberts Inglismaalt ei varjanud oma vaimustust taaskohtumisest Eestimaa ja Uhtna kooliga.



Kuna projekti üks eesmärk on õpetada lastele majanduslikku mõtlemist, alustati pühapäeva suure külalaadaga.



Kaupa pakkusid nii lapsed kui ka täiskasvanud. Just selleks päevaks võeti Uhtnas kasutusele ehtne Comeniuse oma raha COMM, mida sai hankida kompvekkide eest kohalikust pangast.



Kauplemise vaheaegadel võis nautida rahvatantsu, lasteaialaste esinemisi, õppida Iiri tantsu põhisamme ja lüüa koos tantsutrupiga kantritantsu, võtta osa võistlusmängudest ja keerutada Törtsu saatel simmanitantsu.



Kolmel koolipäeval said aga poolakad, hispaanlased ja inglased õppida Eesti koolis ja Eesti moodi erinevaid õppeaineid, külastada lasteaeda, osaleda õpilasüritustel, imetleda muuseumituba ja õpilastööde näitust.



Omaette elamus oli Krõlli töö­tuba, kus valmistati meie õpi­laste ja õpetajate juhendamisel oma Krõll-võtmehoidja.



Tore oli näha, kuidas nõela ja niidi kartus asendus silmanähtavalt ise teha tahtmise siira rõõmuga.


Kogu nädal oli täis askeldusi, uudsust, tulekuid ja minekuid, seiklusi ja tööd. Käidi Sõmeru vallamajas ja Rakvere linnuses, mõnusalt veedeti aega Mädapea mõisas ja Aqva veekeskuses.



Kooli Kuulsuste parki jääb võrsuma puu. Ühisel grilliõhtul Ülle ja Jaan Lipsmäe koduõuel tegime tagasivaate koos veedetud nädalale. Keegi on öelnud, et minna on lihtsam kui jääda, jääda võib alati, aga minema peab. Nii ongi. Oktoobris tervitab meid Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles