Juhtkiri: Keskerakonna terror

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-hääletus.
E-hääletus. Foto: .

Eesti poliitiline kultuur ei kannata enam ammu kriitikat. Äsjased Euroopa Parlamendi valimised näitasid sedagi, et suurpartei ei oska väärikalt võita ega väärikalt kaotada.


Nüüd see partei naeruvääristab Eestit ja alandab vastaskandidaate, pannes osa maakondlikke valimiskomisjone hääli aina ja aina uuesti üle lugema, sest sel moel loodetakse saada kahe koha asemel siiski kolm. Vabandage, aga see on täielik palagan.

Valimised tegelikult võitnud irooniameister Indrek Tarand tegi vastukaaluks avalduse, et vaeb nõuet vabariigi valimiskomisjonile häälte ülelugemiseks Ida-Virumaal, sest kahtlustab, et keskerakond näppas seal temalt hääli.

Ida-Virumaa oli üks kolmest piirkonnast, kus keskerakond üksikkandidaat Indrek Tarandit edestas.

Ka sotsid, kelle esindatus europarlamendis vaekausil, on teatanud, et Tallinnas ja Ida-Virumaal tuleb hääled üle lugeda.


Aga just sotside ehk siis Ivari Padari koht on Eesti riigile ülioluline. Keskerakond ja reformierakond istuvad niikuinii ühes paadis ja Eesti jaoks ei ole vahet, kas selles suhteliselt väikeses fraktsioonis on Eestis üks esindaja rohkem või vähem.

Kui aga tuleb loobuda kohast suuruselt teises fraktsioonis, oleks see meie jaoks halb, sest esindatus aheneks.

Keskerakond ajab oma kolmanda saadikukoha ihaluses selgelt Eesti huvisid kahjustavat poliitikat. Ja ei ole mõtet rääkida demokraatiast, aususest ja läbipaistvusest, sest ausust ja läbipaistvust jääb valimiste juures üha vähemaks.

Tegelikult on kõige naljakam see, et Eesti on juba nii e-riigistunud, et pole enam inimesi, kes oleks võimelised tühised vähem kui 400 000 häält õigesti kokku lugema.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles