Jänedal näeb Arnold Rüütli juubelinäitust

, meediakriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jänedal näeb Arnold Rüütli juubelinäitust
Jänedal näeb Arnold Rüütli juubelinäitust Foto: Arvet Mägi

Presidendikantselei koostatud väljapanekul püüavad pilku unikaalsed fotod tänavu kevadel 85aastaseks saanud president Arnold Rüütli eluteelt.

Arnold Rüütel oli ENSV ülemnõukogu presiidiumi esimees 1991. aasta pöördeliste sündmuste ajal, mil Eesti kuulutas end taas iseseisvaks riigiks. Näitusel näeb USA presidendi George Bushi sellepuhust õnnitlustelegrammi Rüütlile ja Venemaa presidendi Boriss Jeltsini allkirja kandvat seadust Eesti riigi tunnustamise kohta.

Näitusekülastaja saab vanu fotosid silmitsedes ära arvata, kes sihvakatest võrkpalluritest on Arnold Rüütel, ning osa saada põnevatest kohtumistest, mis on presidendil olnud väga erinevate eluvaldkondade esindajatega tänapäevani välja.

Näituse Jänedale toonud Georgi Särekanno ütles, et tegemist on ülevaatega fotodes ühe väärika mehe eluloost, mis on samas ka meie aja kroonika. “Usun, et näitus pakub külastajatele palju äratundmisrõõmu ja aitab värskendada mälu meie lähimineviku kohta. Erilist elevust peaks koolivenna elutee piltides tekitama Jäneda põllutöökeskkooli vilistlaste seas, kes kogunevad 24. augustil tähistama kooli 95. aastapäeva,” kõneles Särekanno ning lisas, et samades ruumides, kus saab näha näitust, on Arnold Rüütel koolipõlves ka ise õppinud.

Jäneda lossis asuvaid näitusi ja muuseumi saab külastada etteteatamisel, loss on avatud kõigile näiteks 3. augustil, kui toimub Piibe maantee päev.

Augustis näeb Jäneda lossis ka Saksamaalt pärit arhitekti Harald H. Grave ja Ülle Kuldkepi isikupäraseid maale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles