Maailm on raamat, mis tuleb igaühel ise läbi lugeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olja Malašenko.
Olja Malašenko. Foto: Erakogu

Kui tööinimesed saavad suvel puhata sageli vaid mõne nädala, õpetajad veidi kauem, siis õpilastel ulatub see aeg teadupärast kolme kuuni. Selle aja veetmiseks on palju võimalusi, üks neist on muretu puhkus.


Puhkuse on kindlasti ära teeninud ka Kadrina keskkooli abiturient Olja Malašenko, kel seljataga 12 pikka kooliaastat. Ta räägib, kuidas üks noor, kellel ei ole enam ühtegi kohustust kaela peal, veedab oma piiramatult vaba aega.

"Tavaliselt on mul tõesti suvi juba ette planeeritud, kuid sel aastal ei saanud ma suve pikalt planeerida, sest lõpetan keskkooli ning ma ei ole veel otsustanud, kas võtan tuleva aasta vabaks või mitte - see oleneb nii eksamitulemustest kui ka viimase hetke tujust. Kui otsustan ülikooli minna, pean valmistuma sisseastumiseksamiteks, leidma korteri, selle endale meelepäraselt sisustama ja see võtab palju aega. Kui ma otsustan võtta vaba aasta, siis põrutan arvatavasti kohe välismaale," räägib Olja.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles