Presidendi vastuvõtule läheb 11 koolinoort

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik/Postimees

Esmaspäeval, 22. juunil on Eesti vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvese vastuvõtt presidendilossi roosiaias üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste parimatele lõpetajatele.


Lääne-Virumaalt on vastuvõtule kutsutud Alo Ervin Haljala gümnaasiumist, Siim Jalakas Kunda ühisgümnaasiumist, Ilja Fursov Rakvere vene gümnaasiumist, Kairit Kraudok Rakvere gümnaasiumist, Siret Villmann Tamsalu gümnaasiumist, Marge Porkvel Tapa gümnaasiumist, Jürgen Vahter Tapa gümnaasiumist, Karin Leichter Rakvere reaalgümnaasiumist, Andres Nõmmik Vinni-Pajusti gümnaasiumist, Lisette Mägi, Kadrina keskkoolist ja Julia Martsinkevitš Tapa vene gümnaasiumist.



Vabariigi presidendi vastuvõtule kutsutud on ka medalisaajad. Kuldmedaliga lõpetamiseks peavad gümnasistil kolme aasta õppimise tulemusena olema kõikides ainetes ainult hinne "viis".



Medali andmise lõplik otsus tehakse tavaliselt mõni päev enne lõpuaktust. Paljud koolid arvestavad medali andmisel ka riigieksamite tulemusi. Hõbemedali saajal tohib tunnistusel olla lisaks viitele kaks nelja.



Sel aastal loodetakse Lääne-Virumaal välja anda 14 kuldmedalit ja 12 hõbemedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles