Uhtnas tuleb teiste rahvuste tantsude päev

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõhutantsijad.
Kõhutantsijad. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

20. augustil toimub Uhtna küla peoplatsil tantsupäev, mille eesmärgiks on rõhutada teiste rahvuste kohalolu Eestis.


Et Lääne-Viru maakonnas tegutseb mitmesuguste tantsustiilide harrastajaid, nii kõhutantsu, rivitantsu kui ka flamenko­tantsu tantsijaid, tekkis ürituse eestvedaja Maia Simkini sõnul mõte korraldada pärast suvist üldlaulu- ja tantsupidu üks meeleolukas tantsupidu ka teiste maade rahvaste tantsudest.

"Tänavu on suur tähelepanu eesti folklooril ja tantsul, meie otsustasime vastukaaluks midagi teist­sugust korraldada," ütles Sim­kin.

Ürituse eesmärk on rikastada ja muuta atraktiivsemaks kohalik külaelu, pakkuda aktiivset tegevust kogu perele terve päeva jooksul.
Samas tutvustada kohaletulnutele tantsustiile ning pakkuda igas tantsustiilis nauditav kontsert, viia omavahel kokku erinevaid tantsustiile harrastavaid taidlejaid, anda võimalus kõigile proovida, ja miks ka mitte leida enda jaoks edaspidiseks sobiv tantsustiil.

Lisaks Lääne-Virumaa taidlejatele on esinejad kutsutud nii Tallinnast, Tartust, Pärnust, Harjumaalt kui Sillamäelt.
Teiste rahvuste tantsude õpitelkides antakse ülevaade, milline on rivitantsuks sobiv riietus, õpetatakse rivitantsus kasutatavaid samme, räägitakse rivitantsu ajaloost ning lüüak­se ühistantsu.

Huvilistele tehakse selgeks flamenkotantsu tarvis käte ja jalgade põhiliigutused ja tantsitakse üheskoos lihtsamate tantsuvõtetega.

India kultuuri austajatele selgitatakse Indias kehtivat pe­re­süsteemi: tutvustatakse pulmatraditsioone koos slaidiesitluse ja videolõikudega, india rahvusriide sari sidumist ja ehete (pea-, jala-, kõrva-, nina jt) kandmist.
Mõnes teises telgis saab jälle näha pildireportaaži Egiptuse elust ja olust, proovida kõhutantsu ja iiri tantsu õppida.

Teiste rahvuste tantsude päevale annab vürtsi juurde idamaine basaar, kus saavad laadamõnusid nautida nii müüjad kui ka kõik osalejad, kes kohale tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles