Kaevurid ähvardavad radikaalsete aktsioonidega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kaevurite ametiühing ähvardab hakata kasutama kõige äärmuslikumaid vahendeid, et panna võimuliitu loobuma keskkonnatasude erakorralisest tõstmisest kirjutab Ida-Virumaa ajaleht Põhjarannik.

Eesti põlevkivitootjate ametiühingute liidu esimees Maido Agur ei täpsusta, milliseid konkreetseid protestiaktsioone lähiajal plaanitakse. "Kõik on võimalik, mida seadus ei keela. Kui kaevurid juba kord otsustavad meelt avaldama hakata, siis tehakse seda nii, et need, kel vaja, saavad seda väga hästi tunda."

Agur sõnas Põhjarannikule, et kaevurite meelepaha suunatud eelkõige Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu vastu, kes on parlamendis rohelistelt mõne toetushääle saamise nimel valmis ohverdama suure osa Eesti tööstusest. "Rohelised tahavad põlevkivile panna peale lisamaksu, mis võrdub enam-vähem meie poole aasta palgafondiga. Selline mõistuselage otsus toob kaasa suured koondamised või kaevurite palkade kõva kärpimise," kinnitas Agur.

Sel nädalal riigikogu komisjonidele saadetud kirjas märgib kaevurite ametiühing, et kui majanduslanguse ajal ei loobuta keskkonnatasude tõstmisest, võtab ametiühing kasutusele kõige äärmuslikumad seadusega lubatud vahendid, et säilitada töökohad ja töötasud



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles