Arenduskeskus tahab olla maakonnas esmane infoandja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Lehtpuu.
Silja Lehtpuu. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Silja Lehtpuu on olnud Lääne-Virumaa Arenduskeskuse juhataja alates juunikuust. Pärit Pajustist, on ta nüüd oma tegemistega kodumaile tagasi jõudnud.


Milline on teie nägemus arenduskeskusest, kus olete olnud veidi üle poole kuu uuel ametikohal?

Keskuse missioon ja visioon ei muutu. Meie jaoks on peaülesanne olla era- ja avali­kule sektorile abiks maakonda edasiviivate projektide koostamisel ja teokstegemisel.

Arenduskeskused üle Eesti töötavad kolmes valdkonnas. Eelkõige on oluline nõustada erasektori ettevõtjaid, et nad jõuaksid oma ettevõtte alustamiseni ning ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) pakutavate toetusteni.

Tegutsevaid ettevõtteid loodame aidata põhiliselt ekspordi ja tootearenduse valdkonnas.

Teiseks prioriteediks on koostöö omavalitsustega. Arenduskeskus peaks keskenduma neile omavalitsustele, mis on siiani olnud spetsialistide vähesuse tõttu või muudel põhjustel arendusprojektide taotlemisel ja koostamisel suhteliselt tagasihoidlikud. Arenduskeskuse ülesanne on neile oma nõu ja abi pakkuda.

Lähikuudel on kavas kõik omavalitsused läbi sõita ja koostöös nendega selgitada olukorda, vaadata läbi vajalikud valdkonnad. Kuu lõpuks loodame sõlmida koostöölepingu Lääne-Viru Omavalitsuste Liiduga, et leppida kokku maakonnale olulistes projektides, millega arenduskeskus peaks hakkama tegelema. Eeskätt on need omavalitsuste koostööprojektid või kogu maakonnale olulised projektid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles