Algab Rakvere survekanalisatsiooni renoveerimine

, uudistejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioonitorustiku ehitus Rakveres.
Kanalisatsioonitorustiku ehitus Rakveres. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Algavad Roodevälja ja Rakvere linna survekanalisatsiooni peatorustike rekonstrueerimistööd, mis viiakse ellu Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetusel.

Ehitustööde eesmärgiks on rajada uus 2,8 kilomeetri pikkune reovee survetorustik Roodevälja pumplast kuni Rakvere reoveepuhastini, samuti vahetada välja Rakvere linna reovee peapumpla torustikud.

Mõlemad torustikud on Rakvere piirkonna reoveesüsteemi ühed tähtsamad sõlmed, läbi mille juhiti 2012. aastal puhastamiseks 3,1 tuhat kuupmeetrit reovett ööpäevas.

Roodevälja torustikku juhitakse reovesi Sõmeru ja Näpi asulast ning Rakvere Lihakombinaadist. Rakvere linna peapumpla torustikku juhitakse kogu Rakvere linna reovesi. Mõlema pumpla torustikud on täna halvas seisukorras, olles selliselt piirkonna oluliseks keskkonnariskiks.

Roodevälja peapumpla uued torustikud rajatakse mööda uut trassikoridori, mis võimaldab lühendada torustiku pikkust ligi 1,4 korda, vähendades sellega pumpamisele kuluvat energiat ning lihtsustades hooldustöid. Torustike töökindluse tagamiseks ehitatakse välja kaks paralleeltorustikku.

Ehitustööde projekti koostas Eesti Veeprojekt OÜ. Leping Roodevälja ja Rakvere linna survekanalisatsiooni peatorustike rekonstrueerimiseks allkirjastati AS Rakvere Vesi ja AS Skanska vahel 24. juulil.

Skanska AS juhatuse esimehe Andres Aaviku sõnul on projekti tähtaeg pingeline. Seda tänu projekti sattumisele ehituseks ebasoodsale ajale. Oma mõju on ka kasutatavate malmtorude ja fittingute tarneajal. Tööd on planeeritud teostada oma jõududega kaasates vajadusel alltöövõtjaid. Ehitustööd kestavad eeldatavalt kuni 2014. aasta kevadeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles