Maakaitsepäeval avaldati austust langenud sõduritele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakaitsepäev Rakveres.
Maakaitsepäev Rakveres. Foto: Erakogu

23. juunil kell 13.15 asetasid Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm, Rakvrere abilinnapea Ain Suurkaev, kaitseliidu Viru maleva väljaõppeülem leitnant Erik Sild, II maailmasõjas võidelnud veteranid, päästeameti esindajad ja Tallinna ülikooli Rakvere kolledži üliõpilasnõukogu liige pärjad Eesti Vabadussõjas langenute mälestussamba jalamile ausambamäel.


Eesti vabaduse eest langenud sõjameestele korraldasid austus- ja lugupidamisavaldusena relvastatud auvalve kaks Viru maleva kaitseliitlast.

Vabadussõja mälestussammas on asutatud 1925. aastal ja kujutab endast kuuejärgulist tsementplokkidest astmikpüramiidi, millel seisab tõstetud mõõgaga sõdur ja tema najale toetuv haavatud lipukandja. Aastal 1999 lisati ausamba põhjakülge mälestustahvel 32 soome vabatahtliku nimega, kes langesid Eesti Vabadussõjas (1918-1920) Virumaal.

Kolmetunnise maakaitsepäeva tähistamise sisse mahtus lisaks Eesti Vabadussõjas elu andnute meelespidamisele ka tegevus Rakvere keskväljakul: sai maitsta naiskodukaitsjate poolt valmistatud suppi, uudistada Viru maleva relvanäitust.

Kaitseliidu pidulikku jalutuskäiku juhtis malevapealik Rudolf Jeeser. Maakaitsepäeva raames anti üle ka võidutuli maakondade ja linnavalitsuste esindajatele. Muuhulgas tunnustati ka tublimaid katseliitlasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles