Juhtkiri: Tehke puhkus eriliseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulelohed.
Tuulelohed. Foto: Corbis/ Scanpix.

Pärast jaanilaupäeva algab paljudel, kel töökoht aja raskustele vaatamata on säilinud, väljateenitud suvepuhkus. Õnnelikud on need inimesed, kes seda endale lubada saavad.


Kuna raha peab teatavasti praegusel ajal senisest enam kokku hoidma, ei saa teha suuremaid väljaminekuid ka puhkuse ajal.



Kaugemaid reise ja luksuslikumaid meelelahutusi jääb sel suvel kindlasti vähemaks, kuid paljudel neid ennegi nii väga on olnud.



Aga sageli leiab mõnusat ajaviidet ja kosutavat lõõgastust ilma suuri summasid kulutamata. Virumaa Teataja soovitab otsida ja leida suuri rõõme ka väikestes asjades.



Tuleb vaid selgeks teha väärtused. Näiteks pereinimesel on vaja nii perepuhkust kui puhkust perest, seega mõtlemisainet on, kuidas neid kahte nii teha, et keegi ei kannataks.



Oluline on leida midagi, mis oleks igapäevasest rutiinist erinev, võtta midagi ette, mis jääks meelde pikemaks ajaks ja eristaks selle puhkuseteo hallist argipäevast.

Käige ringi, vaadake Eestimaa ilusat loodust, nautige rannamõnusid, kui ilm lubab, ja tehke jalgrattamatku, kui tervis lubab. Või sõitke rongiga, kui te seda enne ei ole teinud. Lennutage lohet, kui puhub kõle tuul, või pildistage putukaid, kui paistab päike.

Kui võimalik, siis keerake puhkuse ajal oma igapäevaelule kerge nihe sisse, et näha asju natuke teise nurga alt. Uskuge, see teeb ka pärastise töötegemise palju nauditavamaks ja loomingulisemaks.

Ja pidage puhkusele minnes ja eriti sealt tulles seda meeles, et paljudel inimestel pole üldse võimalik igal hommikul tööle minna ega õhtul sealt naasta, mistõttu ei saa nad õigust puhkusele ega nautida puhkuse tõelisi mõnusid.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles