Andres Jaadla teatas reformierakonnast lahkumisest

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Endine Rakvere linnapea Andres Jaadla teatas, et otsustas reformierakonnast välja astuda, vastava avalduse esitas ta erakonna piirkonnajuhile kolmapäeval, sellest hetkest pole ta enam ka oravapartei liige.

“Põhjusi on mitu, nii inimlikke, subjektiivseid kui ka ühiskonnapoliitiliselt objektiivseid, mida aga tänasel valimiseelsel poliitiliselt õrnal ajal ei sooviks lähemalt selgitada, sest see võib olla tundlik teema teatud isikute rühmale,” selgitas Jaadla. “Kes on jälginud erakonna kohalikku siseelu ja viimase paari aasta Rakvere poliitilisi arenguid, saab vast isegi aru.”

Jaadla ütles, et suvel oli aega järele mõelda ning talle hakkas tunduma, et mitmed asjad ei ole nii, nagu need peaksid olema, ja võimalusi on rohkem, kui neid kasutatakse.

Jaadla: “Inimesel on ju otsustamisel kaks võimalust, kas leppida olukorraga, liikuda vooluga rahulikult kaasa või oma arvamust omades julgeda erineda ja oma sõnum selgelt välja öelda.”

Andres Jaadla põhjendas, et kindlasti oli erakonnast lahkumise üheks ajendiks Rakvere linna inimeste hulgas tekkinud initsiatiivrühm kohaliku rahvaliikumise Rahva Kogu tekkeks. “Suve jooksul pöörduti minu poole korduvalt sooviga, et lööksin kaasa kohalikel valimisel. Siinkohal tundus, et on õiglane teha selge otsus,” ütles ta.

Andres Jaadla on korra reformierakonnast ka välja visatud, kui ta osales kohalikel valimistel ise reformierakonda kuuludes valimisliidu Kodulinn Rakvere nimekirjas. Jaadla enda suurte ponnistuste järel võeti ta hiljem erakonda tagasi ja ta tõusis linnapeaks. Ka nüüd on tal põhikirja järgi võimalus aasta pärast uuesti reformierakonnaga liituda.

Virumaa Teataja andmeil lahkus kogu maakonnas pärast Ojulandi-Vallbaumi häälteostmise skandaali puhkemist reformierakonnast 20 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles