Kiviõli seiklusturismikeskus vajab tõstukite ostmiseks lisaraha

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli tuhamägedele võib tulla lumelauakeskus
Kiviõli tuhamägedele võib tulla lumelauakeskus Foto: TV3

Kiviõli seiklusturismikeskus peab mäele tõstukite muretsemiseks otsima lisaraha, kuna nende soetamist piirkonna konkurentsivõime tugevdamise toetus ei luba, kirjutab Ida-Virumaa ajaleht Põhjarannik.


Kiviõli seiklusturismikeskus peab leidma 10 miljonit krooni lisaraha tõstukite muretsemiseks, kuna algselt projekti kirjutatud kulud ei ole abikõlblikud. EASi jagatav toetus ei luba kulutada raha atraktsioonidele, mille kasutamise eest küsitakse piletiraha.

Vajaliku lisaraha leidmiseks plaanib Kiviõli seiklusturismikeskus pöörduda erasektori poole, et neilt hädavajalike asjade leidmiseks abi saada.

Et abikõlblik ei ole ka Alpin Slide'i kelgurada, sest selle kasutamise eest küsitaks samuti piletiraha, jääb see ilmselt ehitamata.

Kiviõli seiklusturismikeskuse sihtasutuse juhatuse liikme Madis Oldi sõnul vahetatakse Alpin Slide'i rada välja väikeste maastikuautode laskumisradade vastu, mida saab kasutada ka suvel ning mis on väga populaarsed Soomes.

"Selle ehitamine tähendab väiksemaid kulusid, kuid peaks olema külastajatele sama atraktiivne," kinnitas ta.

Kiviõli seiklusturismikeskuse 50 miljoni krooni suurune projekt esitatakse piirkonna konkurentsivõime tugevdamise programmi, mis praeguseks on projektide suure laekumise tõttu ajutiselt peatatud. Siseministeerium ja EAS arutavad võimalust langetada ülempiiri 20 miljoni krooni võrra, põhjendades seda ehitushindade langemisega viimase poole aasta jooksul. Samuti annab summa piiramine võimaluse jagada projektitoetust rohkematele taotlejatele.

EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktori Monica Hankovi kinnitusel on praeguseks otsustatud, et ettevõtlust puudutavas programmis vähendatakse toetuste ülempiiri. Selle kohta on otsus vastu võetud ning uus määrus läheb kooskõlastusringile. Kehtima hakkab see ilmselt mõne nädala pärast.

"Selle kohta, mis puudutab külastuskeskusi ja seega ka Kiviõli seiklusturismikeskust, otsust veel ei ole. Kuna programm on ajutiselt peatatud ning läheb uuesti lahti alles sügisel, on meil aega leidamõistlik lahendus, mis annaks ka suurematele projektidele võimaluse vajalikku toetust saada," kinnitas Hankov Põhjarannikule.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles