Lääne-Virumaalt sõidab laulu- ja tantsupeole ligi 2000 esinejat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm ja  kunstnik Jule Käen demonstreerivad Rägavere ja Vinni valla kujunduselemente.
Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm ja kunstnik Jule Käen demonstreerivad Rägavere ja Vinni valla kujunduselemente. Foto: LääneViru maavalitsus

Lääne-Virumaalt sõidab 2.-5. juulini toimuvale laulu- ja tantsupeole "ÜhesHingamine" 1350 laulu- ja pillimängijat ning 510 tantsija. Kokku esindab läänevirulasi peol ligi 2000 esinejat.


Lääne-Viru maakond marsib laulupeo rongkäigus uudse kujundusega märgi all. Rongkäigu eesotsas on maakonna märk koos tunnuslausega "Kõige eestim".

Märk on kujundatud maakonda iseloomustavate värvidega - sinise mere ja taeva, kollaste põldude, roheliste metsade ja aasadega.

Omavalitsused on märkidel toonud välja nende kodukanti enam iseloomustava. Näiteks Rakvere linna peamine kujunduselement on Tarva kuju, Rägavere vallal kuusemets, Tapa vallal optimistlik ja tulevikku suunduv vedur ning Kundal kui sadamalinnal laev.

Pandivere kõrgustikul asuv Väike-Maarja on tähtsustanud oma veetilgas meie põhjavett ja Pandiveret kui paljude jõgede allikat.

Kujundus on kunstnik Jule Käenilt, teostus OÜ-lt Isocom, ideed oma valda või linna tutvustada tulid omavalitsustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles