Vanamemm, kes tunneb elust rõõmu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Malm ja Selma Karask.
Evi Malm ja Selma Karask. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Lasinurme küla elanik Selma Karask (91) valmistab ise söögi, käib igal nädalavahetusel saunas, kirjutab luuletusi ning tunneb elust rõõmu.


Eakas Selma Karask pakatab elurõõmust. Ta loeb ilma prillideta, lõuna ajal teeb oma väikesele perele, vahel ka külla tulevatele sõpradele-tuttavatele söögi valmis, peaaegu iga nädal käib saunas, ihu harimise juurde kuuluvad kindlasti leilivõtmine ning vihtlemine.



Rakke vallas väikeses Lasinurme külas elav naine armastab väga lilli ning käib neid sageli imetlemas, kuigi õue minemiseks peab kepid toeks võtma.



"Ta ikka tõmbab veel konksuga ka," ütleb 15 aastat noorem õde Evi Malm.



Selma ise räägib, et lilled on tema jaoks kallid, kuidas sa siis ilma nendeta saad. Toas tuleb eakas naine toime veel ilma kepita.



Selma Karask ei kiru, et pension on väike või elu raske. Kuigi tema igakuine sissetulek on veidi üle kahe tuhande krooni, on talvepuud varutud, elektri eest makstud ning toit laual.



Lasinurmes elab ka Selma õde Evi koos mehega, nii saadakse koos igapäevatoimingutega, olgu siis ahju kütmine või kaevust vee toomine, kenasti hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles