Rakveres algavad ettevalmistused Pärdi juubeliks

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Arvo Pärdi 75. juubeli festival 2010. aastal toimub Rakveres praeguste plaanide järgi ühe osana Nargen Festivalist ning kunstiliseks juhiks saab Tõnu Kaljuste.


Sellisele põhimõttelisele kokkuleppele jõuti linnapea Andres Jaadla ja abilinnapea Ain Suurkaevu kohtumisel Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktori Anneli Undi ja Nargen Opera kunstilise juhi Tõnu Kaljustega. Pärdi juubelifestivali üritused peaksid algama juba 2010. aasta augustis ning kestma kuni septembri teise pooleni.

Täpsem festivali kava loodetakse kokku panna lähiajal, uus kohtumine EFK ja Nargen Opera esindajatega on kavas augustis.

Linnajuhid märkisid ühtlasi, et Tõnu Kaljustel on seoses festivaliga hulgaliselt ideid, mis ei piirdu ainult muusikaga, vaid ka teiste Arvo Pärdiga seotud valdkondadega.

Tänavu avab Rakvere koostööpartner Eesti Filharmoonia Kammerkoor tavakohaselt oma hooaja Rakveres, esinedes Arvo Pärdi sünnipäeval, 11. septembril kontserdiga.

Arvo Pärdi juubelifestivale on Rakveres korraldatud alates 1995. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles