Prokuratuur lõpetas koerte julma kohtlemise menetluse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahipüssid.
Jahipüssid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viru ringkonnaprokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse, mis uuris käesoleva aasta veebruaris Lääne-Virumaal Kullenga külas toimunud kahe koera mahalaskmist, kuid süüdlane peab tasuma üle 16 000 krooni.


22. veebruaril jooksid Tamsalu vallas Kullenga külas kaks ketist lahtipääsenud koera lähedalasuvale põllule. Koerte omanikud järgnesid loomadele, et nad koju tagasi kutsuda.

Sama põllu lähedal teel tankisid mootorsaani kaks jahimeest. Nad märkasid loomi ja oma väitel pidasid neid esialgu huntideks.

Lähemale sõites saadi aga aru, et tegemist oli koertega. Üks jahimeestest ütles uurijale, et kui koerad olid jõudnud 50 meetri kaugusele, tundus talle, et loomad ründavad teda ning ta tulistas kaasas olnud jahirelvast koerte suunas mitu lasku, kuni need surnult maha lebama jäid.

Koerte tapmist nägid lähedalt pealt sündmuskohale jõudnud koerte omanikud, kes püüdsid tulistamist hõikamise ja karjumisega takistada.

Loomakaitseseaduse järgi on hukkumise põhjustamine looma suhtes lubamatu tegu. Kriminaalmenetluse raames sai 38aastane Mirek kahtlustus looma suhtes lubamatu teo toimepanemises avalikus kohas ja julmal viisil.

Prokuratuur leidis, et Mireki süü toimepandud kuriteos on tõendamist leidnud, kuid arvestades, et Mirek on varem kriminaalkorras karistamata ning tegemist ei ole raske kuriteoga, lõpetas prokuratuur tema suhtes kriminaalmenetluse.

Kriminaalmenetluse lõpetamisel pani prokuratuur Mirekile kohustuse kanda kriminaalmenetluse kulu ehk koerte lahangu maksumus 1298 krooni ja tasuda riigituludesse 15 000 krooni.

Kui Mirek neid kohustusi õigeaegselt ei täida, kriminaalmenetlus uuendatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles