President Ilves võttis Aivar Otsaltilt Kotkaristi teenetemärgi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Otsalt.
Aivar Otsalt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas teisipäeval Kadriorus alla otsusele võtta kuriteos süüdi mõistetud endiselt Ida politseiprefektuuri juhilt Aivar Otsaltilt ära Kotkaristi IV klassi teenetemärk.


Teenetemärkide seaduse järgi võib president otsustada isikult teenetemärk ära võtta, kui on jõustunud kohtuotsus, millega isik on süüdi mõistetud tahtliku kuriteo toimepanemises.

Tartu maakohus karistas juuni keskel Ida prefektuuri endist juhti Aivar Otsalti kahe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Karistusaja hulka arvatakse 23 päeva kantud eelvangistust.

Otsalt jäi süüdi eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises, et koguda andmeid Lõuna politseiprefekti Tarmo Kohvi kohta. Ka jäi Otsalt süüdi selles, et omastas mullu Lõuna politseiprefektina töötades 3515 krooni väärtuses prefektuuri mootorkütust.

Veel süüdistati Otsaltit selles, et aitas kaasa jahiuluki ebaseaduslikule küttimisele ja ebaseadusliku kalapüügi korraldamisele ja selle teostamisele.

Samuti omandas Otsalt ja hoidis enda elukohas Tartumaal ja enda kasutuses olevas suvilas Valgamaal kaht jahipüssi, revolvrit, karabiini, püstolipadruneid, tulirelva helisummutit, kahte elektridetonaatorit ja kuulipilduja relvalukku.

Antud kohtuasja raames said karistuse kokku 11 isikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles