Lapualased paluvad rakverlaste abi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lapua Soome-Eesti Selts on asunud tegutsema selle nimel, et Jaan Krossi "Rakvere romaanist" ilmuks kordustrükk, teatas seltsi aktivist Pentti Kan­gas­luoma.


Selts kutsub ka Rakvere elanikke saatma selleks toetusavaldusi kirjastusele WSOY, kes on lubanud kordustrüki väljaandmist kaaluda.



Jaan Krossi "Rakvere romaan" ilmus eesti keeles 1982. aastal. Soomekeelne tõlge kandis 1984. aastal pealkirja "Pietarin tiellä" (pildil). Ilmunud on kaks trükki, kuid need on Soomes juba ammu läbi müüdud.



"1984. aastal ei teatud Soomes Rakverest mitte midagi, seepärast sai romaan pealkirjaks "Peterburi teel"," selgitas Kangasluoma.



"Nüüd on teine aeg: soomlaste ehitatud on lihakombinaat, selle praegune omanik on HK-Ruokatalo; tarva skulptuur, Kesko põllumajandus- ja rauakaupade pood, sõpruslinnad ja -vallad Lapua, Lappeenranta, Nurmo (Seinäjoki), palju soome turiste. Nüüd oleks vaja raamatust uut trükki," kõneles ta.

Lapua Soome-Eesti Selts palub saata toetuskaardi võimalikult paljude allkirjadega aadressil:

WSOY
suomennettu kaunokirjallisuus
PL 222
00121 Helsinki
Finland

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles