Rakvere ärimehel lasub taas töötajate petmise kahtlus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rakvere osaühing Pauluse Meelelahutus ei ole pealinna Õllesummerile palgatud kaheksale Kehrast pärit noorukile palka maksnud, korrates nii mullust tegu, mil palgata jäid neli inimest.


Ajalehe Õhtuleht andmetel lubas äriühing kaheksale noorukile ja neiule Õllesummeril päevapalgaks 200-400 krooni, samuti majutust ja kaks korda päevas süüa.

Noorte tööks pidi olema õnne- ja osavusmängude juhtimine, kuid sellega tegelesid vaid kaks noormeest, kes töökohalt lõpuks põgenesid. Õhtulehe andmetel olevat üks klient 16aastaste Margi ja Eero juhitud osavusmängus võitnud 1000 krooni, mille peale tööandjad olevat ähvardanud poistel karistuseks näo sisse lüüa.

Ülejäänud kuus noorukit pidid mängude juhtimise asemel veoautosid tühjaks laadima ja süüa tegema. "Oleks keegi näinud, mis seal toimus - paljud asjad, mis inimestele sisse söödeti, olid aegunud," ütles 18aastane Laura Õhtulehele.

Osa töötajaid saadeti Õllesummerilt Rõugesse motomeeste üritusele Võru Motocamp, kus 17aastase Ingridi sõnul kästi mädanenud kapsast salatit teha. Motopeol olnud alaealiste töötajate ülesanne ka alkoholi müüa.

Lubatud palka pole kehralased osaühingu juhatuse liikmelt Viljar Pauluselt saanud. Noored tööle korraldanud Kristiina ütles Õhtulehele, et palgata jäämise põhjus on looderdamine.

Osaühingu Pauluse Meelelahutus telefonil vastanud mees ei soovinud Õhtulehele juhtunut kommenteerida. "Kui kommentaari tahad, siis näeme kohtus," sõnanud nimetuks jäänud mees.

Mullu tegi Lääne-Viru veterinaarkeskus osaühingule trahvi hügieeninõute rikkumise ja säilimisaja ületanud kotlettide eest.

Eelmisel aastal jäid Rakvere punklaulupeol osaühingu heaks töötanud neli inimest samuti palgata. Üks neist pöördus maakonna töövaidluskomisjoni poole, kuid see oli võimetu asja lahendama.

Nüüdseks on neli töötajad andnud avalduse kohtusse. Hagejaid kohtus esindav Monica Meristo ütles, et tsiviilvaidlus tuleb Viru maakohtu Rakvere kohtumajas arutlusele septembris.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles