Rannakalurid saavad toetust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid.
Kalurid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

PRIA alustas taotluste vastuvõttu rannakalureilt, kes soovivad saada toetust kalalaeva ümberehitamiseks või laevale uute seadmete soetamiseks.

Toetuse eesmärk on soodustada kalalaevastikku tehtavaid investeeringuid, mis on suunatud kütusesäästlikku­se tõstmisele, keskkonna- ja laevaohutustingimuste parandamisele ning püügivahendite selektiivsuse ja töötingimuste parandamisele.

PRIA kalandustoetuste bü­roo juhataja Piret Ilves ütles, et huvi toetuse vastu on suur ning esimesed toetustaotlused on juba laekunud. "Sel­les taotlusvoorus hüvitatakse erandkorras kulutusi ka tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 2008 tehtud investeeringute eest. Kuludokumendid tuleb siiski esitada pärast toetuse määramise otsuse kättesaamist, mitte taotluse esitamisel," selgitas ta.

Piret Ilves rõhutas, et erinevalt varasemast toetatakse nüüd ka kalalaeva mooto­ri ostmist ja ümberehitamist, aga uus mootor ei tohi olla võimsam kui sama kalalaeva senine mootor kalalaevade registri andmetel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles