Tasuta arvutikoolitused jõudsid Lääne-Virusse

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egle Kallikorm (keskel) ja Inga Marshalok (paremal) annavad nõu ID-kaarti kasutamise kohta.
Egle Kallikorm (keskel) ja Inga Marshalok (paremal) annavad nõu ID-kaarti kasutamise kohta. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Sellel nädalal algasid Lääne-Virumaal projekti "Ole kaasas!" raames tasuta arvuti algkoolitused ning koolitused e-teenuste, ID-kaardi ning Mobiil-ID kasutamise tundmaõppimiseks.


"Ole kaasas!" on üle-eestiline inimeste internetti kaasamise projekt, mille eesmärk on korraldada arvutialane alg- ja täiendusõpe 100 000 inimesele ja tuua internetti kasutama täiendavalt 50 000 peret.


Sel esmaspäeval avati Põhjakeskuses koolitusboks, kus jagatakse huvilistele kiirõpet. Boks on kuni laupäevani (k.a) avatud iga päev kella 10-20.

Teisipäeval boksis ametis olnud noored koolitajad Egle Kallikorm ja Inga Marshalok teadsid öelda, et esmaspäeval sai koolitust umbes 250 inimest.

Koolitajate sõnul jagavad nad küll eelkõige infot neile, kes tunnevad huvi ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste kasutamise vastu, aga kui inimene küsib interneti kasutamise kohta, siis muidugi näidatakse ja õpetatakse.

Samuti saab koolitusboksis end kirja panna põhjalikumatele arvuti ja interneti tundmise algkoolitustele, mis toimuvad erinevatel aegadel kõikjal Lääne-Virumaal.

Koolitajad rääkisid, et inimeste huvi ID-kaardi kasutamise vastu on muu hulgas tõusnud seepärast, et internetipangas ei saa enam paroolikaardiga teha ülekandeid, mis kokku ületavad ööpäevas 3000 krooni.

Teisipäeval algasid ka klassikoolitused algajatele ja edasijõudnutele Rakvere ametikoolis.

Algõpet saama oodatakse eelkõige inimesi, kes tunnevad huvi interneti pakutavate võimaluste vastu, soovivad saata e-kirju ja hakata kasutama internetipanka, aga pole varem iseseisvalt internetti kasutanud.

Kuigi koolitustele saab registreerida ka kodulehe www.olekaasas.ee kaudu, soovitab ametikooli arvutiõpetaja  Elve Tänavots Rakvere piirkonna inimestel, kes alg- või täiendusõppe vastu huvi tunnevad, helistada registreerumiseks tema mobiilinumbril 5252723.

Juulis ja augustis korraldatakse koolitusi lisaks Rakverele Väike-Maarjas, Rakkes ja Haljalas, edaspidi ka mujal.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles