Keskerakonna pidu segas näitlemist

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etenduse "Kon-Tiki" mängimine Käsmus oli laupäeval raskendatud, sest samal ajal toimus keskerakonna pidu.
Etenduse "Kon-Tiki" mängimine Käsmus oli laupäeval raskendatud, sest samal ajal toimus keskerakonna pidu. Foto: Janek Tichler

Käsmus mängitava vabaõhutüki "Kon-Tiki" laupäevane etendamine oli keeruline, sest sa­mal ajal käis Lainela puhkekeskuses keskerakonna suvepäevade prog­ramm - kumbki selts­­kond polnud varem teise ettevõtmisega kursis.

Vaikse ookeani ületanud ekspeditsioonist inspireeritud Toomas Hussari vabaõhunäitemängu etendamine Käsmu meremuuseumi juures rannas ei jäänud 25. juuli õhtul naabrusest tuleva helitausta tõttu küll pooleli, kuid sai tublisti häiritud. Lavastuse produtsent teavitas ka politseid, kuid abi sellest ei olnud.

Kohal olnud Käsmu meremuuseumi juhataja Aarne Vaigu hinnangul oli väikese kontserdipaiga jaoks pealegi liiga suur võimendus valitud.

"Paar nädalat tagasi oli siin puuetega inimeste üritus ja Golomb juhtis seda väga soliidselt ja meeldivalt, ilma naabreid häirimata. Tuleb välja, et puuetega inimesed oskavad normaalselt käituda, aga Tallinna diskorid ei kujuta ette, et küla peab ka kõike kuulama," üldistas Vaik olukorda.

Lubadega kõik korras
""Kon-Tiki" küsis vallavalitsuselt avaliku ürituse loa ja selle ta ka sai. Keskerakonnal avaliku ürituse luba ei olnud ja ei pidanudki ole­ma, sest tegemist oli kinni­se üritusega äri­maal, mis on­gi mõeldud meelelahutusüritusteks," rää­kis puhkusel ole­va Vihula val­la­vanema ase­täitja maanõunik Svetlana Pajupuu.

Tema hinnangul oli tegemist lihtsalt mõlema korraldaja omavahelise möö­dalaskmise­ga, ning kui keskerakonna suve­päevad algasid reedel, siis oleks tema mee­lest võinud näit­lejad arvata, et järgmisel päeval võib tekkida probleem, ning oleks võinud sel­les suhtes ju­ba reedel omavahel kokku leppida. "Su­vel hakkab kella 23st öö­rahu, enne seda ei saa keela­ta ärimaal meelelahutusürituse toimumist," lisas Pajupuu.

Lavastaja Toomas Hussar üt­les, et kuigi nad käisid reedel Käsmus, oli siis kõik vaikne ja nad ei osa­nud kahtlus­tada, et selline probleem võiks ette tulla. "Etenduse te­gime ära - tah­tejõuga. Pub­lik oli mõis­tev ja kannatlik, kuid kahjuks ei saavuta­nud me etendu­sega seda, mida taotlesime," rääkis Hussar.

Polnud aimugi
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et nemad ei tead­nud etenduse toimumisest midagi.

"Saime alles tund aega enne etenduse algust meile ekskursiooni teinud Aarne Vaigult seda juhuslikult teada ning tulime isegi näitlejatele vastu ning lükkasime oma programmi algust edasi," rääkis Toobal, kelle sõnul ei oleks saanud midagi teisiti teha, sest esinejad olid neil tellitud ning programm paigas.

"Tegemist oli täiesti tavalise kontserdivõimendusega, tulime isegi vastu sellega, et lülitasime mõned kõlarid välja," lisas Toobal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles