Kadrina valla külade päev pakub üllatusi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vohnja mõis.
Vohnja mõis. Foto: MARGUS OTT/VIRUMAA TEATAJA

Laupäeval, 1.augustil  Vohnja mõisas korraldataval Kadrina valla külade päeval ootavad osalejaid üllatused.

Külade päeva korraldab MTÜ Kadrina Valla Külade Ühendus. Mittetulundusühingu juhatuse esimees Kuldar Kressa rääkis, et külade päeval jagub tegevust kogu perele. Kavas on sportlikud mängud, näiteks köievedu ja võrkpall.

Peredele korraldatakse kom­bineeritud teatevõistlus. Võistkond peab olema kuueliikmeline: ema, isa, vanaema, vanaisa ja kaks last. Kressa sõnul on perevõistkonnale seatud tingimus, et vähemalt kolm inimest peavad olema sugulased.

Külade päeval selgitatakse välja parim küpsetis. Selguvad ka varem välja kuulutatud kauni küla, kauni talu ja kauni eramu võistluse võitjad.
Lapsed saavad külade päeval hüpata batuutidel, tehakse näomaalinguid.

Õhtul on ansambli saatel võimalik jalga keerutada. Kressa sõnul jäägu ansambli nimi samuti üllatuseks.
Korraldajad loodavad, et külade päevale tuleb 400 inimest. "See sõltub kõik ilmast," lisas Kressa.

Kressa hoidus külade päeva korraldamisele kulutatud rahasummat nimetamast, küll aga ütles, et vahendeid saadi igasugustest fondidest. Samuti peavad külastajad osa kulutusi enda kanda võtma. Eelnevalt registreerides maksab pilet 35, kohapeal 50 krooni. Piletiomanik saab kõhutäie ja väikese meene.

Seekordne külade päev on järjekorras teine, esimese korraldas Neeruti Selts.

Kressa sõnul aga on Neeruti Seltsil teised huvid ja nii otsustatigi luua justkui tütarfirma Kadrina Valla Külade Ühendus, mis tegeleb ainult küladega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles