Kunda noorte vaba aeg saab sisukamaks

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu käib Kunda noortemaja renoveerimine.
Praegu käib Kunda noortemaja renoveerimine. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Kunda noortemaja hakkab sügisest pakkuma senisest oluliselt rohkem vaba aja veetmise võimalusi, samas tuleb sel talvel ilmselt osaliselt jagada ulualust ka Kunda linna klubi rahvaga.

Kunda noortemajas käib tõsine remont, Kunda linnavalitsuse arendusnõunik Riina Sooäär rääkis, et koos sisustuse uuendamisega läheb remont maksma 2,5 miljonit krooni.

"2,3 miljonit saime regionaalarengu fondist, ülejäänu tuleb linna rahakotist," lausus ta.

Ei moonakamentaliteedile
Riina Sooäär selgitas, et oktoobris avapidu pidavasse uuendatud noortemajja tulevad ansambliruum, telerituba, arvutituba, käsitööruum, kööginurk, piljard, lauajalgpall, õhuhoki.

Linnavalitsuse ehitusnõunik Olev Karu sõnas, et kui pärast noortemaja taasavamist veel linna vahel pätti tehakse, ei saa küll keegi põhjuseks tuua, et Kundas midagi teha pole.

Lisaks hoone sisemusele tehakse korda maja ümbrus, kuhu rajatakse korralik valgustus ja pannakse püsti teismelistele mõeldud mänguväljakud.

Kunda linnavalitsuse rahandusnõunik Urmas Lepik rääkis, et kui enne remonti oli kasutuses kolmveerand vanast majast, siis nüüd on noorte päralt kogu hoone.
"Maja kasutatavus oli juba enne päris hea, loodame, et pärast remonti leiab veelgi rohkem noori siia tee üles," lausus Lepik.

Kunda noortemaja asub vanas Kunda mõisa moonakate majas, mille võimsad võlvlaed teevad remondi ja maja sisustamise pisut keerukamaks. "Maja saab ilus, loodame, et selle kasutajates moonakamentaliteeti ei teki," sõnas Olev Karu.

Kunda noortemaja remondib Kadrina firma OTO Ehitus, maja ümbrust korrastab OÜ Ojassaar. Urmas Lepik ütles, et tööd maksavad vastavalt 1,117 miljonit ja 1,035 miljonit krooni. "Praeguse seisuga on töid tehtud umbes veerandi summa ulatuses," lisas Lepik.

Klubi läheb remonti
Kui noortemaja oktoobris uksed avab, siis peab see hakkama osaliselt majutama Kunda linna klubi rahvast, sest väga kehvas seisukorras klubihoone läheb pärast pikka ootamist lõpuks renoveerimisele.

Kunda linna eelarves on klubi remondiks ette nähtud 4,2 miljonit krooni, raha loodetakse juurde saada projekte kirjutades. Klubi täielik renoveerimine läheb maksma mitu korda rohkem ja selleks kulub tõenäoliselt mitu aastat.
Reedel lõppes Kunda linna klubi renoveerimishanke vaidetähtaeg ja järgmisel nädalal sõlmitakse ilmselt ehitajaga leping.

"Kõik klubi tehnosüsteemid on amortiseerunud, majas puudub ventilatsioon," rääkis Olev Karu klubi nendest vigadest, mis esimesel hetkel silmaga vaadates näha ei ole. "Loeme raha veel kord üle ja vastavalt sellele paneme tänavused ehitusmahud paika," lisas ta.

Kindel on aga see, et sügisel läheb Kunda klubihoone remonti. Klubis tegutsevad ringid päris lageda taeva alla siiski ei jää. "Ringid saavad tegutseda kooli saali, noortemaja ja seltsimaja baasil," lausus Urmas Lepik.
Olev Karu lisas, et linnavalitsuse soov on ideaalvariandis viia klubi üle maaküttele, sest tegemist on piirkonna ainukese soojatarbijaga.

Kunda linnavalitsus on nüüdseks remontinud kõik linna allasutuste hooned, klubi on erinevatel põhjustel jäänud viimaseks. "Aga eks pärast seda, kui klubiga ühele poole saame, tuleb ringiga uuesti otsast alata," sõnas Urmas Lepik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles