Rakvere linnapea sai ühest ametist lahti

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla.
Rakvere linnapea Andres Jaadla. Foto: Tairo Lutter

Rakvere linnapea Andres Jaadla vabastati juuni keskel Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe kohalt ja uude juhatusse teda enam ei valitud. Jaadla sõnul ei saanud vana juhatus sellises koosseisus enam tööd jätkata.


Eesti Korteriühistute Liidu (EKüL) nõukogu vabastas 11. juunil ametist senise juhatuse, kuhu kuulusid 1996. aastast alates juhatuse esimees olnud Andres Jaadla, Riina Saar ja Urmas Mardi, ning valis uude juhatusse Aivar Kala, Guido Gritsenko ja Urmas Mardi.


Andres Jaadla ütles, et esitas EKüL-i juhatuse esimehena nõukogule ettepaneku juhatus ametist vabastada ja valida uus. "Kolmeliikmelise juhatuse omavaheline töö ei laabunud ja koostöö muutus üha keerulisemaks, sest üks juhatuse liige töötas teistele vastu," rääkis Jaadla.

Aluseks laimukiri?
Juhatuse tagasiastumist kinnitas ka EKüL-i juhatuse uus esimees Aivar Kala. "EKüL-i juhatus ei kommenteeri tagasiastunud juhatuse tegevust ja tagasiastumise motiive," lisas Kala napisõnaliselt.

Inno ja Irja Tähismaa blogis süüdistab EKüL-i endine juhatuse liige Riina Saar Andres Jaadlat segadustes rahaasjadega ja soovimatuses teha koostööd. "Mul on tema kohta öelda vaid inetud sõnad, mida ei taha isegi välja öelda," lausus Saar.
Andres Jaadla sõnul ässitas Saar aga suure osa EKüL-i nõukogust üles laimukirjaga, mille naine nõukogu liikmetele saatis.

"Tegemist oli otsese laimuga ja oleme kaalunud selle alusel kohtusse minekut," kommenteeris Andres Jaadla.

EKüL-i endine juhatuse esimees rääkis, et juhatus peab toimima meeskonnana, vastasel juhul ei ole tulemusrikas töö võimalik. "Oleksin juhatuse esimehena võinud tõstatada ka ühe juhatuse liikme tagasikutsumise, aga otsustasime siiski kõik koos tagasi astuda," kõneles Andres Jaadla.

EKüL-i endise juhatuse volitused oleksid kestnud 2010. aastani. "Andsin üle väga heas majanduslikus seisus ja suurte perspektiividega liidu," lisas Jaadla.

Jaadlal on kahju
Andres Jaadla kandideeris ka EKüL-i juhatuse uude koosseisu, kuid teda sinna ei valitud.
"Hääled olid vist kümme vastu ja üheksa poolt," sõnas Jaadla.

Rakvere linnapeal on EKüLi juhatusest lahkumisest kahju. "Palju on panustatud, organisatsioon on tugev ja heas seisus," lausus Jaadla, kelle sõnul õnnestus viimastel aastatel välja võidelda EKüL-ile ka riigi toetus. "Eks suuremad rahad hakkasid intriige tekitama," lisas ta.

Andres Jaadla arvas, et vale ja laimu toel võimule pääsenud juhatus ei kesta kaua. "Sügisel koguneb ilmselt liidu üldkogu ja arutab olukorda liidus," selgitas ta. "Praegu käib minu hinnangul mingi arusaamatu tegevus."

Sel nädalal leppisid EKüL-i juhatus ja Ida-Viru maavanem kokku Jõhvis EKüL-i Ida piirkonna keskuse asutamises. Konkreetse sammuna otsustati luua 2009. aasta sügisel Ida-Viru maavalitsuse ruumidesse EKüL-i infopunkt.

"Minu jaoks on natuke arusaamatu, milliste vahenditega seda punkti üleval hakatakse pidama, sest riigi toetused on sihtotstarbelised ja neid selleks kasutada ei saa," lausus Andres Jaadla. Aivar Kala kommentaar oli üldsõnaline. "EKüL-i Jõhvi büroo avatakse tänavu sügisel, sellest kujuneb meie Ida piirkonna keskus. Rakveres ja teistes olulisemates Virumaa tõmbekeskustes on kavas luua kohalikud infopunktid. Infopunktide avamise ajakava on täna veel lahtine," lausus ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles