ViKe tüdrukutele hõbemedalid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Liisa Lankei rõõmustab seitsmevõistluse teise koha üle.



FOTOL: LAURA LIISA LANKEI
Foto TEET SUUR/ VIRUMAA TEATAJA *** Local Caption *** LAURA LIISA LANKEI
Laura Liisa Lankei rõõmustab seitsmevõistluse teise koha üle. FOTOL: LAURA LIISA LANKEI Foto TEET SUUR/ VIRUMAA TEATAJA *** Local Caption *** LAURA LIISA LANKEI Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere staadionil kolmapäeval lõppenud Eesti noorte mitmevõistluse meistrivõistlustel jätsid Rakvere KJK ViKe sportlased koju kaks hõbedat: Kadrina tüdruk Laura Liisa Lankei oli teine B- ning rakverlanna Terje Kaunissaar A-vanuseklassi seitsmevõistluses.

Tüdrukute B-vanuseklassis viimase ala, 800 m jooksu starti veel liidrina läinud Laura Liisa Lankei pidi kulla loovutama Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi (ASK) võistlejale Eleonor Koemetsale, sest aeg 2.52,27 vajalikul hulgal punkte ei lisanud.

"Jooksud olidki mul sel võistlusel nõrgimad alad, sest Eesti noortekoondisesse kuuludes harjutasin koolinoorte maailmamängude eel rohkem teivashüpet ja heiteid ning jooksutreening jäi tagaplaanile," tunnistas Laura Liisa Lankei hõbedaga leppides.

Hüpetega väga rahul
Suurt rõõmu tegid Kadrina keskkooli kaheksanda klassi lõpetanud neiule aga hüpped: nii kõrgushüppetulemus 1.65 kui ka kaugushüppes saavutatud 5.53 olid paremad, kui ta lootis, ning tõid ka alavõidu.

Meistrikulla napsas tartlanna Eleonor Koemets 4534 punktiga, Laura Liisa Lankei kogusummaks jäid uut isiklikku rekordit tähistavad 4412 punkti, pronksi teeninud Andra Mihkelsoni summa oli (TÜ ASK) 4270.

A-vanuseklassi seitsmevõistluses püstitas Audentese spordikoolis õppiv rakverlanna Terje Kaunissaar 4727 punktiga hõbemedali võites oma uue rekordi ning tegi ka isikliku tipptulemuse tõkkejooksus. "Hea oli võistelda, jään tulemusega rahule," võttis neiu oma kahe päeva ponnistused kodustaadionil kokku.

Esikoha sai ettearvatult SK Altiuse kergejõustikupiiga Elerin Haas 4924 punktiga, pronksi teenis 4543 punktiga Laura Maasik Nõmme Kergejõustikuklubist.

Noormeeste A-vanuseklassi kümnevõistluses hoidis korraks pronksikohta tublilt võistelnud KJK ViKe kergejõustiklane Eiko Laine, ent teivashüppe ja odaviske tulemused taandasid Tamsalu noormehe enne viimast ala viiendale kohale. Võitluslik 1000 m jooks tõstis visa noormehe aga 6343 punktiga neljandaks.

Teistest KJK ViKe sportlastest oli Veiko Aunapuu 6050 punktiga seitsmes, Mersin Võrno 5527 punktiga kümnes. Mõlemad parandasid oma isiklikku rekordit.

Sündis Eesti rekord
Eesti meistriks tuli ülisuure eduga konkurentide ees KJK Lõunalõvi esindanud Taavi Sarapuu, kes kogus 7223 punkti ning püstitas ühtlasi A-klassis uue Eesti rekordi. Hõbeda sai Priit Sihver (KJS Sakala) 6729 ja pronksi Indrek Reisberg (TÜ ASK) 6533 punktiga.
Poiste B-vanuseklassis võitis meistrikulla Joosep Lohur (KJK Järvala), kes kogus kümne alaga 5897 punkti. Joonas Püvi (SK Contra) oli 5813 punktiga teine ning Taavi Tšernjavski (Kuusalu SK) 5729 punktiga kolmas.

Läänevirulastest mahtus esikümnesse rakverlane Madis Joosep Toomel, kes isiklikku tipptulemust parandades kogus kümnenda koha andnud 4786 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles