Eestis on tänavu lisandunud mitusada uut HIV-positiivset

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti politseimuuseum Rakveres võõrustab Teadlaste Ööl kohtueksperte, kes kõnelevad narkootikumidest ja näitavad värvikaid materjale meelemürkide mõjust organismile. Foto on illustratiivne.
Eesti politseimuuseum Rakveres võõrustab Teadlaste Ööl kohtueksperte, kes kõnelevad narkootikumidest ja näitavad värvikaid materjale meelemürkide mõjust organismile. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Juuli lõpu seisuga on tänavu Eestis lisandunud 243 HIV-nakatunut ning 20 uuel inimesel on diagnoositud aids.

Kõige rohkem uusi HIV-positiivseid ehk 105 on tänavu diagnoositud Ida-Virumaal. Tallinnas on jaanuarist juuli lõpuni sama diagnoosi saanud 92, mujal Harjumaal 27, Tartumaal 13, Järvamaal kolm, Pärnumaal kaks ning Lääne-Virumaal üks inimene. HIV-positiivsete hulgas on 37 kinnipeetavat.

Jaanuaris lisandus 28, veebruaris 31, märtsis samuti 31, aprillis 36, mais 40, juunis 39 ja juulis 38 uut HIV-positiivset, selgub tervisekaitseinspektsiooni statistikast.

Aidsi on tänavu haigestunud 20 inimest, neist 11 Ida-Virumaal, kaheksa Tallinnas ja üks Lääne-Virumaal.
Aastate jooksul on Eestis HI-viirus diagnoositud kokku 7152 inimesel, sealhulgas on aidsi haigestunud 272 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles