Rakveres osales üle ootuste palju doonoreid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonorid.
Doonorid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Teisipäeval oli Rakvere rahvamajas järjekordne Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse korraldatud doonoripäev.


Verekeskuse rõõmuks ja haiglate patsientide abiks on Rakveres alati olnud palju doonoreid.

Teisipäevasel doonoripäeval osalenud abivalmis inimeste arv oli aga üle ootuste kõrge - 143 doonorit, kellest 16 loovutasid verd esimest korda elus. Sestap lõppesid otsa kaasa võetud verekotid ja osa inimesi tuli verekeskuse rahval tagasi saata.

"Verekotte planeerime alati varuga, niisamuti eilseks Rakvere doonoripäevaks. Kuid sellist erakordset doonorite aktiivsust ei osanud me ette näha," kommenteeris Eva Maimre Põhja-Eesti regionaalhaiglast.

Ta lisas, et verekeskus palub kõigilt nendelt headelt inimestelt, kelle abi nad eile vastu võtta ei saanud, südamest vabandust. "Kinnitame, et nende abikätt on kindlasti edaspidi väga vaja."

Kui suvel on verevarude seis igal aastal tavalisest madalam olnud, siis sel suvel on verevarud kahanenud kriitilise piirini.

"Ülemöödunud nädalavahetusel tellisid haiglad sellises koguses verd, mis on tavapärane kogu nädalale. Haiglad vajasid tavapärasest rohkem verd seetõttu, et ravile sattusid keeruliste tervisehädadega patsiendid, kes vajasid palju doonoriverd ning samuti haruldaste veregruppidega patsiendid," rääkis Maimre.

Ta nentis, et tasapisi on verevarud jälle taastumas, ent endiselt on suur puudus B Rh-negatiivse, A Rh-negatiivse ja 0 Rh-negatiivse veregrupi verest.

Rakverlastel tuleb järgmine võimalus verekeskuse abistamiseks 22. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles