Tähismaade ajaveebi vastu on laekunud tosin kaebust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irja ja Inno Tähismaa.
Irja ja Inno Tähismaa. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Inno ja Irja Tähismaa ajaveebi Kohvik asjus tänavu aprillis väärteomenetluse käivitanud andmekaitseinspektsiooni teatel on veebilehel avaldatud andmete kohta neile laekunud kirjalik kaebus 12 inimeselt.



Andmekaitseinspektsiooni avalike suhete nõuniku Elsa Neeme sõnul on Tähismaade ajaveebi suhtes praegu käimas kaks erinevat menetlust ehk riiklik järelevalvemenetlus, mille käigus saab rikkumise lõpetamiseks teha ettekirjutusi ja ettepanekuid, ning väärteomenetlus, mille eesmärk on tuvastada konkreetse isiku süü ja vajadusel määrata karistus.

"Järelvalvemenetluse käigus tehtud ettekirjutuste ja ettepanekute tulemusena on enamiku andmekaitseinspektsioonile kaebuse esitanud inimeste andmete avaldamine Kohviku ajaveebis praeguseks lõpetatud," ütles Neeme.

Algatatud väärteomenetlus Neeme kinnitusel veel jätkub ja lõpliku tulemuse ning võimaliku karistuse määramise osas seetõttu praegu hinnangut anda ei saa.

Andmekaitseinspektsioon alustas Inno Tähismaa suhtes väärteomenetlust aprilli lõpus seoses inimeste isikuandmete avalikustamisega oma ajaveebis. Toona oli inspektsioonile laekunud kaebused viielt inimeselt.

Vastavalt isikuandmete kaitse seadusele saab füüsilist isikut karistada isikuandmete töötlemise nõuete rikkumise eest kuni 18.000-kroonise trahviga.
Inno ja Irja Tähismaal on seoses oma blogiga vaidlusi olnud ka varem.

Harju maakohus keelas mullu septembri alguses Inno Tähismaal tema endise abikaasa Ingrid Tähismaa avalduse alusel avaldada trükistes, televisioonis, raadios ja internetis oma ekskaasa ning nende kahe lapse eraelu puudutavaid andmeid.

Kuigi ajakirja Kroonika pikaaegse peatoimetajana tuntuks saanud Ingrid Tähismaa nõudis terve blogi sulgemist, ei pidanud kohus seda põhjendatuks, sest see oleks kohtu hinnangul riivanud ka Inno Tähismaa praeguse abikaasa Irja Tähismaa õigusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles