Erna retkel osalejad läbisid kontrollpunkte

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna retk.
Erna retk. Foto: Teet Suur/ Virumaa Teataja

Täna läbisid sõjalis-sportlikul võistlusel Erna retk osalejad enamiku kontrollpunkte, kus tuli lahendada erinevaid ülesandeid.

 Näiteks tuli osutada kannatanutele esmaabi, heita kaevikust granaati, hankida infot mineeritud punkrist ning tassida laskemoonakasti.

Ükski ülesanne tegelikult ohtlik ei olnud, tegemist oli immitatsioonidega.

Erna retke viimane ülesanne tuleb lahendada öösel ning hommikul algab pikk retke lõpetav kestvusjooks. Retk lõpeb homme päeval.

Eile alanud raskel võistlusel startis veerandsada võistkonda kokku saja inimesega, sealhulgas välisvõistkonnad Hollandist, Taanist, Soomest ja Saksamaalt.

Täna pärastlõunaks on Erna retke katkestanud Saksamaa võistkond ühe võistkonnaliikme väljalangemise tõttu.
Üks võistleja on välja langenud ka Hollandi III võistkonnal ja Kirde Kaitseringkonnal, kuid ülejäänud mehed jätkavad.

Erna reglemendi kohaselt võivad võistkonnad jätkata ka kolmeliikmelisena, kuid juhul kui võistlusvõimelisi jääb järele kaks, loetakse võistkond katkestanuks.
Tänavune ERNA Retk on trassi pikkuselt ja ajaliselt lühem, kuid ülesannete arvult ja keerukuselt endiselt sama pingeline kui eelmistelgi aastatel.

Võistluse peaülesanne on vastase positsioonide leidmine, luureettekande koostamine ja esitamine, lisaks muud sõdiritarkust ja osavust nõudvad ülesanded ning varjatud liikumine raskesti läbitaval maastikul vaenlase vastutegevuse tingimustes.

Sõjalis-sportliku mängu "Erna retk 2009" korraldajad on kaitsevägi, kaitseliit ja Erna Selts.

1994. aastast korraldatav Erna retk on maailma üheks pikimaks ja raskeimaks sõjalis-sportlikuks luurevõistluseks, millega mälestatakse ka Erna luuregrupi tegevust 1941. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles