Kaitseväe Kirde kaitseringkonna võistkond katkestas Erna retke

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eel-Erna võtjad lähevad kaitseliitu esindama augustis toimuvale rahvusvahelisele Erna retkele.
Eel-Erna võtjad lähevad kaitseliitu esindama augustis toimuvale rahvusvahelisele Erna retkele. Foto: Teet Suur/ Virumaa Teataja

Tänavuse Erna retke võitis Tartu kaitseliidu I malev, Tapal asuva Eesti Kaitseväe Kirde kaitseringkonna võistkond katkestas raske võistluse.

Maailma ühel raskeimal sõjalis-sportlikul retkel startis kokku veerandsada võistkonda, sealhulgas külalised Hollandist, Taanist, Soomest ja Saksamaalt.

Peale kaitseväe Kirde kaitseringkonna võistkonna jätsid võistluse erinevatel põhjustel pooleli kaks Hollandi ja üks Saksamaa võistkond. Kolm parimat kohta tulid Eestisse.

Erna retk algas neljapäeval dessandiga Salmistu rannale ning finišisse, Harjumaa ja Lääne-Virumaa piiril Läsnal asuvasse baaslaagrisse jõudsid osalejad laupäeva päeval.
Tänavune Erna retk oli raja pikkuselt ja ajaliselt lühem kui varasematel aastatel, kuid ülesannete keerukuse poolest sama pingeline.

1994. aastast korraldatava sõjalis-sportliku võistluse peaülesanne on vastase positsioonide leidmine, luureettekande koostamine ja esitamine, lisaks muud sõduritarkust ja osavust nõudvad ülesanded ning varjatud liikumine raskesti läbitaval maastikul vaenlase vastutegevuse tingimustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles