Uljaste arendab loodusturismi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uljaste küla on oma tegemisi tutvustavaid päevi korraldanud varemgi.
Uljaste küla on oma tegemisi tutvustavaid päevi korraldanud varemgi. Foto: Eva Klaas

MTÜ Uljaste Küla on käivitanud kohaliku omaalgatuse programmi toetusel projekti, mis väärtustab Uljaste loodus- ja kultuuripärandit ning parandab kohalike inimeste ning külastajate loodus- ja kultuuriajaloolisi teadmisi.


Projekti käigus kaardistatakse Uljaste loodusliku ja kultuurilis-ajaloolise väärtusega objektid, koostatakse neid tutvustav voldik ja ülevaade seltsi kodulehele, töötatakse välja soovituslikud marsruudid ning korraldatakse avatud õppematk.

Külaselts ootabki kõiki 15. augustil Uljastesse õppematkale ja loodusteemalisele loengule algusega kell 11. Sellele järgnevad traditsioonilised Rägavere ja Sonda valla vahelised RäSo mängud ning õhtune simman.

"Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakond püüab saavutada seda, et inimeste hoiakutes ja maailmavaates oleks loomulik osa keskkonnast hoolimine ja looduse hoidmine ehk säästlikkus. Sellest lähtuvalt oleme koostöös osapooltega valmis arendustegevusteks, mis aitavad tõsta inimeste loodusteadlikkust.

Antud juhul tahame toetada MTÜ Uljaste Küla teadmiste ja oskustega nii soovituslike marsruutide väljatöötamisel kui teabematerjalide sõnumi kujundamisel ja selle edastamisel sihtrühmadeni," rääkis keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Ingrid Kuligina ja märkis, et ühe järgneva olulise arendustegevusena nähakse ka Uljaste oosi, järve, raba ja pärimusi käsitlevate külastus- ning õppeprogrammide väljatöötamist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles