Rakvere linn avab sügisel supiköögi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere avab sügisel supiköögi. Foto on illustreeriv.
Rakvere avab sügisel supiköögi. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters / Scanpix.

Rakvere linnavalitsus korraldab riigihanke supiköögi teenuse pakkuja leidmiseks, sest vajadus selle järele on suurenenud.

Riigihanke alusel soovib linnavalitsus korraldada toitlustamist paindlikult, tegelikule vajadusele vastavalt. Plaani järgi otsustati supiköök avada 10. septembril ning kuni aasta lõpuni tuleb raha selle tarvis reservfondist.

Vastavalt hankele soovitakse toitlustamist korraldada 30-100 inimesele kolm korda nädalas ning ühe portsjoni suurus oleks 500 grammi. Lisaks supi valmistamisele peab selle termostes kohale tooma. Hanke ühe tingimuse järgi peab hankija tegevusala võimaldama taolise teenuse pakkumist.

Ruumid Bresti kindluses

Supi jagamise korraldamisega hakkab plaanide järgi tegelema linna sotsiaalosakond. Rakvere abilinnapea Rannar Vassiljevi sõnul on selle põhjuseks vajadus jälgida abivajajate kontingenti.

Vassiljev rääkis, et linnavalitsus on ühendust võtnud nii rakenduskõrgkooliga, mille sotsiaaltöö eriala tudengitel oleks hea võimalus tegeleda oma tulevase töö praktilise poolega, kui kogudustega. Tööjõudu on vaja nii toidu jagamiseks kui ruumide hilisemaks koristamiseks. Nõusid pesta pole vaja, sest kavas on hakata kasutama ühekordseid nõusid. "Hange kehtib aasta lõpuni, vajadusel seda pikendame," ütles Rannar Vassiljev.
Linnavalitsusel endal on praegu supiköögi jaoks olemas vaba ruum Lai tänav 1 asuvas majas. Teine võimalus on supiköögina kasutada Lai tänav 5 asuva korteriühistu keldrit, kus enne asus baar Oaas. Korteriühistu pakkumine on olemas.

Võimalikud pakkujad
Väikesed kogused võimaldavad hankel osaleda nii suurema kui väiksema käibega toitlustusettevõtetel. Toitlustusettevõtja, linnavolikogu liige Olev Puldre ütles, et tema osaleb hankel kindlasti. Virumaa Suurköök OÜ tegevjuht Jaana Reissaar sõnas samuti, et nemad tutvuvad kindlasti hanke tingimustega ning sobivuse korral võtavad osa, ehkki supiköögis on kogused väikesed. Veel oli hankest huvitatud Laial tänaval toitlustust pakkuv Lampros OÜ.

Kuid lisaks neile on veel Rakvere haigla köök, Rakvere ametikool ning teisigi toitlustusega tegelevaid ettevõtteid, kust oleks mugav supp termostega kesklinna kohale tuua.
"Me arvasime, et neid pakkujaid võiks olla vähemalt viis, kes oleksid valmis suppi keetma ja selle kohale toimetama," ütles Rannar Vassiljev.

Langeva majanduse tingimuses on järjest rohkem inimesi kaotanud oma sissetulekud, mille tõttu on suurenenud sotsiaalabi vajavate inimeste arv.
Rakvere sotsiaalabikeskuse direktori Mairi Etverki sõnul saab praegu keskuse kaudu iga kuu toiduabi paarkümmend inimest, kusjuures nende hulgas on ka väikelastega emasid. Sotsiaalabikeskuse jagatavas toidupakis on kuivaineid ja konserve ning vajadusel väikelaste toidusegusid.

Samuti on kodutute öömajas jätkuvalt 10-15 püsiklienti ja alates sügisest võib nende arv kasvada.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles