Lääne-Viru autokrossimehed pressisid poodiumile

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autokross Tamsalus Einjärve krossirajal.
Autokross Tamsalus Einjärve krossirajal. Foto: Monika Laanemägi

Tamsalus Einjärve kros­si­rajal peetud Eesti veoautokrossi meistrivõistluste viiendal etapil mahtus esikolmikusse neli kohalikku sõitjat. Kokku oli stardijoonel 28 masinat.

Päeva naelaks kujunes veoautode GAZ-53 kihutamine, kus põnevas konkurentsis väljus kodupubliku rõõmuks finaalsõidust võitjana Argo Allik Tamsalust. Tema järel finišeerisid Vaiko Samm, võistluse korraldaja rakverlane Kristo Laadre ja tapalane Margus Erin.

Laadrele oli see kolme aasta jooksul esimene kord tiitlivõistlustel pjedestaalile astuda. "Eks ole juba sõidetud ka," muigas Laadre, kes tunnistas, et üheaegselt krossi korraldada ja võidu kihutada on päris raske ülesanne.

Etapi võitnud Argo Alliku kohta oli tal öelda vaid kiidusõnu. "Argo on "pilli" väga hästi käima saanud," tunnustas Kristo Laadre konkurenti. "Ta valitses sõitu kindlalt ja lõpetas paraja edumaaga."

Intrigeerivaks kujunes selle masinaklassi punktitabel, kus esikolmik - Argo Allik, võrulased Mikk Mäesaar ja Erko Sibul - on tihedalt koos. Väga palju ei jää neist maha ka Erin, Samm ja Laadre.

Veobagidel GAZ-51 noppis selle hooaja neljanda järjestikuse võidu tartlane Vahur Lillmann, kes jätkab liidrina. Teiseks tuli tema klubikaaslane Igor Kelk ja kolmandaks tänavu juba teist korda kolme hulka sõitnud Lauri Leiten Väike-Maarjast.

Esikolmikule järgnesid Rain Veissbach Kadrinast, Margo Püks Väike-Maarjast ja Mardo Mäeots Kadrinast. Meistrivõistluste senine liider tapalane Margus Vainumets katkestas finaalis teisel ja Kadrina sõitja Mario Muinast kolmandal ringil.

Veoautodel GAZ-51 teenis hooaja esimese etapivõidu Taavi Pindis, järgnesid Indrek Järvpõld Võrumaalt ja Birger Rasmussen Vinnist. Ebaõnn seiras Tamsalu vanameistrit Tiit Veebelit, kes astus tossavast kabiinist välja paar ringi enne lõppu, olles sel hetkel neljas.

Kokkuvõttes säilitas Järvpõld liidrikoha, Tamsalus finaalis paraku juba teisel ringil katkestanud Marko Tiinas Uhtnast jätkab teisena ning Pindis, kes kiirustas auhinnatseremooniat ootamata tööle ja usaldas karika vastuvõtmise oma isa hoolde, tõusis kolmandaks.

Meistrivõistluste lõpuni jääb kaks etappi, järgmine osavõistlus peetakse Varstus ja viimane Hinsa krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles