Limusiini omanik: rikkaks ei saa, aga lõbus on

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RENDILIMUSIIN LINCOLN.
RENDILIMUSIIN LINCOLN. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Hoolimata kestvast majandussurutisest leiab kasutamist roosa limusiin, mida ka Lääne-Virumaal sõiduks pakutakse.

Roosat Lincolni välja üüriv Willy-Heinz Aasperest räägib, et autole tuleb hääled sisse panna igal nädalal, kas siis pulmasõiduks või mõne sõpruskonnaga ringi tuuritamiseks. "Kaks sõitu nädalas tuleb ikka ära, aga minule on see selline lõbu pärast hobi värk," kõneleb ta."Rikkaks ei saa, aga fun on ja uusi tuttavaid leiab palju."

"Eks parematel aegadel oli sõitmist rohkem," ütleb Willy-Heinz, lisades, et praeguseks on täiesti ära kadunud näiteks väljamaal priskelt teeninud ehitajate seltskonnad, kes ööpäeva eest tuhandeid välja käisid. "Naisteõhtuid korraldatakse ka, tundub, et naistel on raha rohkem," räägib Willy-Heinz veel. Ka lastele meeldib limusiin hirmsasti.

Viimatisel jaanipeol Altjal võeti korraga peale 17 inimest ja siis tuli sealsetes kurvides lii­kuda õige aeglaselt. Tavaolukorras mahutab limusiini luksulik
salong kuus kuni kaheksa reisijat.

Pikal Lincolnil on tükk tegemist ka mõnel Rakvere tänavanurgal keeramisega. Kui kusagil hätta jäädakse, on kohe abilised platsis, et tagurdamise korral kätega märku anda. Alati, kui roosa hiigelauto nähtavale ilmub, saadab seda uudishimulike pilkude meri.
Hinnast annab aimu tõik, et kahe taksoga on näiteks Tal-
linna tunduvalt kallim sõita kui ühe limuga.

Ligi viieliitrise mootoriga Lincolni salongis on värvusmuusika, meeleoluvalgustus, minibaar, isegi klubidest tuttav suitsumasin, samuti võib seal karaoket laulda, stereosüsteem annab välja 1,5 kilovatti. Willy-Heinzile on see juba kolmas limusiin, aga eelmised olid valged.
Roosasid pidi Eesti peale üldse vaid neli tükki olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles