Sagadi puupäevad meelitasid fänne

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagadi puupäevadel õpetati laastukorvi punuma.
Sagadi puupäevadel õpetati laastukorvi punuma. Foto: Eva Klaas

Sagadi mõisas peetud puupäevi külastas kahe päeva jooksul üle kuuesaja inimese.


Sagadi puupäevadest, mis tänavu toimusid kuuendat korda, on saanud peaaegu traditsiooniline üritus, kus tutvustatakse metsa, puid ja puiduga seonduvat.


Sagadi metsakeskuse arendusjuht Asta Tuusti ütles, et kuigi paljud asjad - näiteks kõik muuseumid ja väljapanekud on avatud, töötavad meisterdamistoad, atraktiivsel moel saab tutvuda dendropargiga - on aastast aastasse samad, püütakse iga kord ka midagi uut välja mõelda.

"Meil on välja kujunenud inimesed, tõelised fännid, kes igal aastal külla tulevad. Just neile mõeldes püüame alati midagi uut pakkuda," rääkis Asta Tuusti.
Uue asjana sai tänavu puupäevadel lisaks puusaagimisele "eurohalgu" lõhkuda, metsamuuseumis klupiga puid mõõta ning dendroaias varasemast veidi teistsugusele rajale ka sõbrapaela punuda.

Tuusti hinnangul oli eriti populaarne meisterdamine: valmis­tati laastukorve, omapärast pus­lemängu, puust laevukesi, seenepaberist kaarte ja muudki.

"Hästi huvitav oli teave, kuidas ravimtaimi kasutada. Kas või see, et ka tammetõrudest võiks kohvi teha või et lepakäbid aitavad kõhutõbede vastu," ütles puupäevadel käinud tallinlane Maris.

Ravimtaimetundja Hipe Rohila pakkus muu hulgas maitsta kasekäsnast kohvi idamaiste maitseainetega ja ilma ning proovida paljude tõbede vastu aitavat kuusevaigust ja vahast salvi.

Kaks esimese klassi poissi Rakverest aga arvasid, et kõige toredam oli marju mikroskoobiga vaadata. Asta Tuusti sõnul on puupäevad augusti teisel nädalavahetusel Sagadi metsakeskuse suurim tasuta üritus. "Seda oodatakse ja tullakse palju koos peredega."

Teine suurem ettevõtmine, mis kõigile tasuta, on septembris toimuv seenenäitus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles