Lasteasjade täikal huvilistest puudust ei olnud

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored kauplejad lasteasjade täikal.
Noored kauplejad lasteasjade täikal. Foto: Eva Klaas

Pühapäeval toimus Rakvere turul koolieelne lasteasjade täika, kus kogunenud osalustasu eest toetatakse suuri peresid kooliasjade ostmisel.


Rakvere turul toimunud täikal müüdi lastele vajalikke korralikke asju tavapärasest palju soodsamalt. Müüjateks olid peamiselt vanemad, kelle peres neid asju enam ei vajata. Nii võis nii mõnegi mänguasja saada kätte viie krooni eest, teksapüksid kahekümne viiega.



Imikute ja väikelaste riided, mis kõik ilusasti pestud ja mõni vaid üksikud korrad kasutust leidnud, sest selles vanuses laps kasvab kiiresti, läksid kaubaks ülisoodsa, sümboolse hinnaga.


Samuti pakuti täikal lapsevankreid, raamatuid, jalgrattaid ja muud vajalikku. Osa asju anti ära ka päris tasuta, ühel kohaletulnuist oli niisugust riidekaupa pakkuda lausa korvide kaupa.

Ürituse korraldajatest Kate­riina Vladimirova ütles, et huvi lasteasjade vastu oli päris suur. "Sada ostjat käis kohe kindlasti, võib-olla rohkemgi. Seda on oluliselt rohkem kui kevadel, kui oli laat Rakvere reaalgümnaasiumis," sõnas ta.

Just augusti keskel ajendas noori kõrgkoolis õppivaid emasid Laivi Jusikainenit ja Kateriina Vladimirovat täikat korraldama vanemate huvi, sest tavaliselt sellel ajal ostetakse kooliks vajalikku. Tõsi, koolitarbeid eriti saada ei olnud, aga midagi siiski, näiteks jäi silma ranits.

Rakvere kuuenda klassi tüdrukud Hannelore Lehesalu ja Agnes Kaasik pakkusid müüa oma vanu riideid ja mänguasju. Nende sõnul tuli idee täikal osaleda vanematelt, sest korralikke asju ära visata ei raatsi. Ei ole kahju odavalt ära anda, leidsid tüdrukud kui ühest suust.

Korraldajate sõnul läheb müüjate osalustasust pool, kaupleja kohta 25 krooni heategevuseks, ülejäänu rendipindade eest tasumiseks.

"Oleme teinud koostööd Lääne-Virumaa suurte perede ühendusega ning aitame mõnel suurel perel koolitarbeid osta, nädalavahetusel anname neile üle kinkekaardid," ütles Kate­riina Vladimirova.

Päris korralikke beebitarbeid, mida maha ei müüdud, aga mida ei ole üldse või on väga vähe kasutatud, pakutakse Rakvere haiglale. Osa täikal järele jäänud asju viiakse Lääne-Virumaa suurte perede ühendusse laialijagamiseks.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles