Rakvere Raibe: Pauluse kirikus valmistatakse ette suuri prallesid

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse kirik.
Pauluse kirik. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Samal ajal kui ei näi vai­buvat kära Madonna kont­serdi järelpeo ümber Püha Vaimu kirikus, ei pane peale Rakvere Raipe keegi tähele, kui vil­gas tegevus käib


Rockveres asuva Pauluse kiriku ettevalmistamiseks suisa kontserdisaa­liks, kus hakkavad regulaarsed peod toimuma.

Kui pealinnas oli Püha Vaimu kirikus kohal vaid paarkümmend inimest ja kantslis keerutas DJ Jumal plaate, siis see kõik on köömes Rockveres sündima hakkava kõrval.

Nimelt plaanitakse Pauluse pühakotta püstitada suur lava ja paigaldada mitusada pinki, et seal siis rahvamassidele hiiglaslikke kontserte anda.
Kusjuures arhitektuurikonkursile saabus 140 tööd kõikjalt maailmast. Kujutate ette, nad kõik tahavad meie pühamu ära solkida? Ma ütlen teile, et maailma lõpp on lähedal!
Rockvere sanitarid vaikivad
No kuulge, kuhu see kõlbab? Miks keegi seda ülekohut ei märka, isegi Rockvere sanitarid Inna ja Irjo vaikivad. Ja maestro Arvo Pärt ise käib veel seda kõike heaks kiitmas.
Ega me ei ela Ameerikas, kus neegrid pinkidel püsti seistes laulda röögivad. Kiriku uksed peavad olema suletud, isegi laudadega kinni löödud, veel parem, kui vool välja võetakse ja mõistagi ka küte.
Ma olen ise oma ihusilmaga näinud, kui poistekoor või Rein Rannap on kirikurahu rikkunud. Ja neid on vaadanud sajad inimesed. Miks keegi sellest ei räägi, kui kirikus peavad orgiat Dave Benton ja Maarja-Liis Ilus?
Kutsun enne kohalikke valimisi kõiki normaalse mõtlemisega inimesi minu taha koonduma. Ärgem laskem oma pühakodasid rüvetada! Kaua need Rockvere linnajuhid siin laiutavad, äkki arvab Andres Rokkar ja Üllar Puserik, et nad ise ongi jumalad.
Spordivad ka
Ma poleks imestanud, kui pärast Eesti-Brasiilia jalgpallimängu oleks mindud Oleviste kirikusse vutti taguma, kõik lühtrid ja vitraažid oleks seal segi pekstud. Aga võib-olla käidigi ja pekstigi?
Näiteks sellessamas Pauluse kirikus on juba aastaid mängitud korvpalli ja võrkpalli, ja kas kujutate ette, isegi maadeldud. Kes see enne on näinud, et jumalakojas kaks märga meest end teineteise vastu nühivad.
Nüüd, kui Rakvere Raibe on selle tõe välja toonud, saate aru, mis tegelikult toimub. See Ajusaagimi poolt korraldatud kokteiliõhtu Pühas Vaimus oli köki-möki.
Aga kreisis linnas Rockveres tehakse tõeliselt suuri tegusid, selles ei maksa mitte kaheldagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles