Raivo Karu - Eesti vabariigi enimkroonitud jahikilbar

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JAHIMEES RAIVO KARU
JAHIMEES RAIVO KARU Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Homme 70aastaseks saavat Raivo Karu teavad arvukad sõbrad ja tuttavad kui kirglikku mälumängurit ja head loodusetundjat, kelle suvede tipphetked on seotud üleeestiliste jahimeeste kokkutulekutega.

Mis seob teid jahimeeste seltskonnaga?

Jahinduse juurde jõudsin oma suure hobi - mälumängu kaudu.

Ja varakult alguse saanud armastusest kõige elava vastu - armastan loodust, loomi ja lilli. On ju ka jahimees kõigepealt osake elavast loodusest, mida on vaja hoida ja kaitsta. Jahimees on looduses tasakaalu hoidja.
Loodus on sõber, kelle seltsis kunagi igav ei hakka ja kellel on alati üllatusi varuks.

Eestimaa jahimeeste kokkutulekutel olete käinud järjestikku veerandsada aastat. Millised on olnud nende kokkutulekute meeldejäävamad hetked?

Ajaliselt läheb Rakvere Jahindusklubi meeskonnas juba neljas aastakümme, mis sai alguse 1976. aastal Kunda Lammasmäel peetud V vabariiklikust kokkutulekust.

Jahikilbaritest olen mina ainsana selle pika tee läbi käinud. Olen endaga rahul ja õnnelik, muidugi siis, kui meeskonnaga pjedestaalile tõuseme. Viimase kümme aasta "saak" on olnud küllaltki rikkalik. Ainult kolmel korral oleme medalist ilma jäänud.

Tänavu tulime Rakvere jahindusklubi kilva­koondisega Raplamaal toimunud jahimeeste kokkutulekul "kullale". Raplamaa on meie jaoks õnnelik koht, sest täpselt kakskümmend aastat tagasi võitis Rakvere jahimeeste mälumänguvõistkond seal samuti esikoha.

Teid teatakse kui väga head loodusetundjat. Mida erilist ja köitvat on teie jaoks Eesti looduses?
Just looduse mitmekesisus, seda nii pinnamoes kui taimkattes. Erakordselt rikas on meie ranna- ja kaldamaastik, mida läbi aegade on kujundatud ja hoitud põlistest traditsioonidest lähtuvalt. Inimene ja loodus on arenenud ikka käsikäes. Kui looduses aset leidvat hoolega jälgida, juhtub ikka ja jälle, et leiame sealt iseendagi üles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles