Peaminister Andrus Ansip: vabaduse tuld ei saa avatud demokraatlikus maailmas keegi lämmatada

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Postimees/Scanpix

Peaminister Andrus Ansip märkis täna Vilniuses Balti keti mälestustseremoonial peetud kõnes, et kolm Balti riiki on edukalt välja tulnud kõige süngemast totalitaarsest ühiskonnast ja ajalugu näitab, et eduvõimalused peituvad vaid koostöös omavahel ja heade partneritega Põhjalast, Läänemere piirkonnast, Euroopa Liidust ja Natost.


"Kui tegutseme koos kõigi demokraatlike jõududega on edasiminek tagatud. Sümboolset vabaduse tuld, mis siin tänagi loidab, ei saa avatud demokraatlikus maailmas keegi lämmatada," rääkis peaminister Andrus Ansip.

Peaministri sõnul näitasid Balti rahvad Balti keti kaudu oma ühtsust ajal, mil poole sajandi pikkune totalitaarrežiimi aeg oli läbi saamas.

Ansipi sõnul on suutnud kolm Balti riiki üheskoos maailmale selgitada, et Vjatšeslav Molotovi ja Joachim von Ribbentropi vahel sõlmitud paktide ja salajaste lisaprotokollide sarnase poliitika aeg on lõplikult läbi.

Balti Assamblee initsiatiivil kanti Toompeal süüdatud vabadustuld 22.-23. augustil läbi kolme Balti riigi.

Tänasel Vilniuses Iseseisvusväljakul toimunud Balti vabadustule läitmise tseremoonial esinesid kõnedega ka Balti Assamblee president Mantas Adomenas, Leedu peaminister Andrius Kubilius ja Läti peaminister Valdis Dombrovskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles