AS-i Rakvere Piiritustehas vara alghind langes veelgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere piiritustehas.
Rakvere piiritustehas. Foto: Vello Taimre

Pankrotis AS-i Rakvere Piiritustehas pankrotihaldurid müüvad avalikul suulisel enampakkumisel ettevõtte omandis olevaid kinnistuid kogusummas 51 miljonit krooni, viimati oli hind 59 miljonit krooni.


Ametlikest Teadaannetest selgub, et pankrotihaldurid müüvad Lääne-Virumaal Moe külas ja Rakvere linnas Kalda tänaval asuvaid tootmismaid tervikvarana alghinnaga 46 miljonit krooni ning Tapa linnas asuvat kinnistut viie miljoni krooniga.

Moe küla kinnistu üldpind on 13,9 hektarit ning Rakvere linnas Kalda tänaval asuva kinnistu üldpind on 29.741 ruutmeetrit. Kinnistud on koormatud vastavalt 12 miljoni krooni ja 48 miljoni krooni suuruste hüpoteekidega AS Rietumu Banka kasuks.

Lisaks kuulub tervikvarade enampakkumise nimistusse 17 transpordivahendit - peamiselt poolhaagised ja veoautod. Transpordivahendite alghind 1,4 miljonit krooni sisaldub ka tervikvarade enampakkumise alghinnas.

Rakvere piiritustehase pankrotihaldurid müüvad avalikul suulisel enampakkumisel ka Tapa linnas Kauba tänaval asuvat tootmismaa otstarbega 6744 ruutmeetri suurust kinnistut. Kinnistul asub laohoone, mille juurde tuleb raudteeharu.

Kauba tänava kinnistu alghind on viis miljonit krooni ning kinnistu on koormatud hüpoteegiga summas 12 miljonit krooni Rietumu Banka kasuks.

Kinnistusraamatusse kantud kolmandate isikute õigused kinnisasjale lõppevad vara müügi korral avaliku enampakkumise korras.

Suuline enampakkumine toimub 9. septembril ning sellele eelnevaks päevaks peab olema tasutud tagatisraha, mis on 10 protsenti enampakkumise alghinnast.

Piritustehase pankrotihalduriteks on Reet Relviku ja Toomas Saarma.

Relvik on varem BNS-ile öelnud, et ettevõte on võlgu ligi 70 miljonit krooni.

Rakvere Piiritustehase võlgade ja varade suurus on hetkel hinnanguline ja varade tegelik maksumus selgub ekspertiisi käigus.

Varem on kohtutäiturid üritanud piiritusetehase Tapa vallas Moe külas ning Tapa linnas asuvaid kinnistuid müüa algselt 200 miljoni krooniga ja viimati 59 miljoni kroonise alghinnaga.

Kohus algatas piiritustehase pankrotimenetluse tänavu aprilli algul Eesti Gaasi ja Tartu Veski avalduste alusel. Algselt taotles ettevõte saneerimismenetlust, kuid loobus hiljem avaldusest.

Piiritustehase omanikeks on viimastel andmetel OÜ Unostar ja OÜ Renessa Haldus. Ettevõte on omanike kaudu seotud ka endise alkoholitootja Onistariga.

Krediidiinfo andmeil teenis Rakvere Piiritustehas 2007. aastal 94,4 miljoni kroonise müügitulu juures 14,6 miljonit krooni kahjumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles