Repliik: Pingerea pinged

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Haavajõe.
Kadri Haavajõe. Foto: Arvet Mägi

Jälle. Nagu igal sügisel. Täpselt enne õppeaasta algust. Koolid pandi taas ritta, et saada teada, milline siis on "hea kool".


Igal aastal kerkiv teema tekitab palavaid diskussioone ühe või teise kooli üle, aga kuhu need jõuavad? Mis on neist kasu?


Statistika seisukohalt on niisugust tabelit ju lihtne teha. Aga selle adekvaatsus? Kuidas panna koole ritta ühel päeval toimuva eksami järgi?

Tabel oleks õige ainult juhul, kui kõik Eesti koolid tegutseksid võrdsetes tingimustes, kui riigieksamil mõõdetaks kõiki kooli poolt antavaid väärtusi ja teadmisi.


Kui kõik võrreldavad koolid tegutseksid täpselt ühte moodi. Samuti ei mõõda see nende õpetajate tööd, kes tegelevad lastega, kellele korrutustabel, grammatika või võõrkeelsed sõnad mängeldes selgeks ei saa.


Ja ma usun siiralt, et nii praeguste kui ka uute lapsevanemate, kes saadavad oma kooliuusikud järgmisel nädalal haridust taga nõudma, usk oma kooli vaevalt mõjutatud saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles